Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system. Mindre system som när de prickar alla rätt oftast gör det i de omgångar som ger lägst utdelning med risk för jackpott på både två och ett fel.

Men naturligtvis är något som är bra för småspelaren även bra för storspelare. Skillnaden är att de i större utsträckning förstår när de ska använda sig av diverse specialval. (Å andra sidan finns det i övrigt skickliga storpelare som använder "endast alla rätt" när det är ett direlt korkat val. Och det är när delar av systemet har potential att bli ensam vinnare. Då ger det inte x 2.5 utan snarare minus miljoner!)

Däremot tycker jag ändå inte att V7-valet bör komma tillbaka. Mitt förslag är i stället ett slags "auto"-V76-V7-val för alla. Om utdelningen blir för låg på två fel. Flytta upp pengarna och fördela potten på alla rätt och ett fel: 50-50. Om utdelningen ändå blir för låg på ett fel: Dela ut hela potten till alla rätt.

Med ovanstående förslag skulle alla få lite mer vettigt betalt för sina vinstrader när det blir låg utdelning.

Och det var ju för att göra mer favoritbetonade omgångar spelbara som "endast allar rätt" infördes. Inte för att proffsspelare ska kunna överutnyttja jackpott-omgångarna ännu mer.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
14 februari Strappa71

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Efter travkarriären: ett ekonomiskt förslag

Fick en idé om hur spelarna och Atg kan bidra till att ta hand om våra hästar när karriären som spelobjekt är över.

17 december 2019 Anders Eriksson

Sidor