Travets framtid

Publikplatser på de flesta travbanor är för stora och otidsenliga. Vi måste utveckla publikplatser som är attraktiva för alla åldrar som exempel sportbar, stora tv-skärmar och framför allt matutbud till rimliga priser på en mindre intim yta.

Örebro har haft ambitioner under några år att se framåt med olika planer, till exempel flytt och senast försäljning av mark. Medlemmarna i travsällskapet röstade ner styrelsens förslag om markförsäljning. Det blir olyckligt när man drar åt olika håll.

Jag har ett förslag till samarbete. Ordna ett träningsalternativ för tränarna på banan. På mötet sades det att det fanns alternativ i närheten. Gör en 1100 meters tävlingsbana genom att flytta en kurva 50-75 meter. Det borde vara billigt att göra. Bygg en mindre läktare som även kan användas för andra verksamheter som ger hyresintäkter. Sälj ut stall till de tränare som önskar vara på banan.

Det viktigaste av allt: Skaffa en utomstående medlare som får alla inblandade att dra åt samma håll. Man måste agera nu. Det blir inte bättre. Vi fick i går beskedet om bland annat minskade prispengar och det kan bara vara en början.

Bengt Welén Enköping
Medlem i Örebro travsällskap sedan 2 år

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
13 december 2019 Bengt Welén

Hur gagnar dessa mediala satsningar sporten?

Jag har under en tid förundrats över den mediala satsning ATG gör, dels på ”nätet” och dels i de direktsända travprogrammen på televisionen.

3 mars Bengt Olson, Umeå

Svar till Ingvar Ohlin

Hej Ingvar!

24 februari Anders Strandberg

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Gör om V75 Champions!

Inget ont om V75 Champions, ej heller om Jörgen Westholms bravader i årets upplaga på Åbytravet. En vinnare är alltid en vinnare.

6 februari Hans Karlsson, Per-Åke Granlund

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Sidor