Var finns logiken?

Internationellt Elitlopp vill alla att det ska vara!

När vi bjuder in hästar från andra länder kanske Myrhon ska ta med reglementet och en ekipagekontrollant samtidigt så inbjudna ekipage kan ta ställning om de kan åka till Sverige och tävla?

Det är ju inte första gången den här frågan dyker upp  när det gäller gäster från andra länder. Europeiskt samarbete för lika regler verkar vara en lång process. Vi bjuder in och slår på stora trumman för Elitloppet, sen svartmålar vi dem och kallar dem fuskare. Har man fått rätt förutsättningar vid inbjudan så har de antingen stannat hemma eller provat godkänd utrustning innan de åkt.

För att inte man ska skämmas över svensk travsport borde man åtminstone be om ursäkt.

Var finns logiken och kompetensen för regler om utrustning?  

Man godkänner utrustning som borde förbjudas av djurskyddsskäl och förbjuder utrustning som inte påverkar hästen i djurskyddet.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
7 juni 2017 Mats Bäckström, Bergsåkers Hästsport

För många trav- och galoppbanor i Sverige

I Sverige har vi 45 banor jämfört med Frankrike som har 72 banor. Frankrike har en folkmängd närmare sju gånger större än Sveriges, dessutom omges landet av folkrika länder.

12 september Håkan Wiik

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Hur skall vi föryngra travpubliken ?

Medelåldern på travpubliken höjs sakta men säkert. Det är ett stort problem. Hur ser det ut om tio år om inte nya satsningar påbörjas omgående?

17 juni Bengt Welén

Öppet brev till ST:s styrelse

Till Svensk Travsports styrelse

13 maj Anne Haglund, leg. veterinär med specialistkompetens i hästens sjukdomar och medlem i Skånska Travsällskapet

Ändra i reglementet nu!

Blir nog svårt att hantera om enskilda banor i framtiden får ta beslut om vilka kuskar ska få tävla där eller inte. Huruvida Svensk Travsport kan och ska döma för förseelser utomlands lämnar jag ti

10 maj Micke Hansson

Ett stort fång rosor till Halmstadtravet

Jag vill ge Halmstadtravet ett stort fång rosor för att de portar djurmisshandlare. Det vi såg i Italien ska inte vara välkommet någonstans. Tyvärr ger jag samtidigt rejält med ris till ST, alla no

8 maj Danne travspelare och djurälskare sedan länge

Sidor