Var finns ­veterinärerna?

Vill gärna vidareförmedla hur det låter på stan. Det finns massor av problem när det gäller travsporten, och det berör främst kanske ATG men även ST berörs.

Jag har varit med länge, cirka 60 år och har sysslat med det mesta inom travsporten. Jag är i dag 77 år, men är ganska trött på travet, inte på grund av åldern utan om allt runt omkring.

Jag har ägt ett hundratal tävlingshästar, några har varit med i Uppfödnings­löpningen, Kriteriet, Derbyt, SM och ett flertal andra större lopp. På den tiden var det bättre ordning på travsporten, i dag verkar det inte på lång väg vara samma ordning och reda.

På kort tid har vi nu sett ett flertal hästar på V75 som inte borde startat. Man undrar var veterinärerna håller hus vid dessa tillfällen? Förr hade vi stentuffa veterinärer som jagade ut hästar som inte var i tävlingsmässigt skick. Tränarna och kuskarna var urförbannade på dessa veterinärer. I dag verkar veterinärerna hålla sig undan och låter tränare/kusk bestämma.

Det är bedrägeri mot spelarna när dessa hästar får starta. Det råder inga tvivel. Ett minst lika stort bedrägeri är streckfördelningen. Den biten gäller ATG men där har jag klagat tidigare men där förstår man inte problemet. Men visst är det ett problem när man införde den nya streckfördelning som fullständigt vilseleder spelarna.

Det är enkelt att kolla upp. Titta bara hur det ser ut på exempelvis V75 när värdet är 1000 kr, och en tvåprocentare vinner ­loppet efter och värdet stiger till 6000 kr.

Så här är det lopp efter lopp. Bedrägeri är rätta ordet när man genom felaktiga siffror lurar spelarna till att strecka hästen för att den är så lite spelad. Det verkar inte som ansvariga på ATG riktigt lärde sig matematiken i skolan.

Till sist; är ni nöjda med sändningarna i TV? 

Själv är jag mycket missnöjd med hur programmen sköts. Det är inte bra och detta är inte bara vad jag tycker, alla mina travkompisar tycker samma. Hoppas ST och ATG skärper till sig i fortsättningen.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
8 maj 2017 Gösta Feldt ​​​​​​

Svar till Strappa 71

Tack för responsen! Men jag håller ändå fast vid att V7 är djupt orättvist mot oss småspelare. För många av oss satsar våghalsigt och hoppas varje lördagförmiddag att vi ska bli verkligt rika.

19 februari Ingvar Ohlin

Behöver domarna syntestas?

Det är inte utan att man ifrågasätter om man ska fortsätta att spela på trav när domarna kan vara så inkompetenta och ändå få fortsätta!

17 februari Clemens Råvik

Svar till Ingvar Ohlin

De som har mest att vinna på valet att spela för "endast alla rätt" är de som spelar lite mindre, favoritbetonade system.

14 februari Strappa71

Tankar om Olenklints spelkrönika

Det finns många intressanta tankar i Daniel Olenklints spelkrönika i senaste Travronden. Särskilt viktigt tror jag det är att göra något åt sändningarna under V75-dagarna.

13 februari Ingvar Ohlin

Ta efter Nordamerika

En regel från Nordamerika som är värd att titta på: Stör du en medtävlande flyttas du bakom denna, spelar ingen roll om det är från start eller på upploppet.

11 februari Per Henriksen

Banorna: Därför skriver vi på marknadsavtalet

För ganska exakt ett år sedan pågick debatten kring avtalet om ljud- och bildrättigheterna som varje travbana äger.

3 februari Jägersro, Romme, Rättvik, Östersund med flera travbanor

Böter

● 30.000 kronor i böter för otillåtna preparat i stallet.

● 40.000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet i ett travlopp.

30 januari Mats Svanhall

Efter travkarriären: ett ekonomiskt förslag

Fick en idé om hur spelarna och Atg kan bidra till att ta hand om våra hästar när karriären som spelobjekt är över.

17 december 2019 Anders Eriksson

Travets framtid

Publikplatser på de flesta travbanor är för stora och otidsenliga.

13 december 2019 Bengt Welén

Prissänkningar

Nu när man sänker priser för oss hästägare är det bara vi som ska betala?

Vad tänker ni travtränare göra?

Sänker ni också våra kostnader eller?

13 december 2019 kulan

Sidor