Var finns ­veterinärerna?

Vill gärna vidareförmedla hur det låter på stan. Det finns massor av problem när det gäller travsporten, och det berör främst kanske ATG men även ST berörs.

Jag har varit med länge, cirka 60 år och har sysslat med det mesta inom travsporten. Jag är i dag 77 år, men är ganska trött på travet, inte på grund av åldern utan om allt runt omkring.

Jag har ägt ett hundratal tävlingshästar, några har varit med i Uppfödnings­löpningen, Kriteriet, Derbyt, SM och ett flertal andra större lopp. På den tiden var det bättre ordning på travsporten, i dag verkar det inte på lång väg vara samma ordning och reda.

På kort tid har vi nu sett ett flertal hästar på V75 som inte borde startat. Man undrar var veterinärerna håller hus vid dessa tillfällen? Förr hade vi stentuffa veterinärer som jagade ut hästar som inte var i tävlingsmässigt skick. Tränarna och kuskarna var urförbannade på dessa veterinärer. I dag verkar veterinärerna hålla sig undan och låter tränare/kusk bestämma.

Det är bedrägeri mot spelarna när dessa hästar får starta. Det råder inga tvivel. Ett minst lika stort bedrägeri är streckfördelningen. Den biten gäller ATG men där har jag klagat tidigare men där förstår man inte problemet. Men visst är det ett problem när man införde den nya streckfördelning som fullständigt vilseleder spelarna.

Det är enkelt att kolla upp. Titta bara hur det ser ut på exempelvis V75 när värdet är 1000 kr, och en tvåprocentare vinner ­loppet efter och värdet stiger till 6000 kr.

Så här är det lopp efter lopp. Bedrägeri är rätta ordet när man genom felaktiga siffror lurar spelarna till att strecka hästen för att den är så lite spelad. Det verkar inte som ansvariga på ATG riktigt lärde sig matematiken i skolan.

Till sist; är ni nöjda med sändningarna i TV? 

Själv är jag mycket missnöjd med hur programmen sköts. Det är inte bra och detta är inte bara vad jag tycker, alla mina travkompisar tycker samma. Hoppas ST och ATG skärper till sig i fortsättningen.

Detta är insänd text till Travrondens redaktion. Skribenten svarar för fakta, analys och ställningstagande.
8 maj 2017 Gösta Feldt ​​​​​​

Kastade tomater

Som Örebroare i stort sett uppvuxen på Mariebergs läktare under 60- och 70 talet, och med ett fortsatt brinnande intresse för svensk travsport, har turerna kring Örebrotravet varit intressanta att

3 december Olle Boback

Publiken tillbaka till banorna

På sociala medier cirkulerar bilder från travsporten förr i tiden.

16 november Göran Nordin

NÄT: "Travsportens läge är utomordentligt allvarligt"

Nationell samverkan för Ägare av Travhästar, NÄT, har genomfört sitt årliga rådslag lördagen den 9 november och konstaterar att travsportens läge är utomordentligt allvarligt och utmaningarna är må

11 november Nationell samverkan för Ägare av Travhästar

Centralisering av banornas arbete – en bra tanke av ST!

Det är hög tid att Svensk Travsport, ST, tar ansvar för proppskrivandet.

25 oktober Patrik Jacobsson

Replik till panelens svar om International Trot

Jag tror att samtliga medlemmar i Travrondens panel (i nummer 42) har missförstått loppet i Yonkers. Det är inte ett VM – utan loppet heter International Trot och det är precis vad det är.

23 oktober Bo Jondahl

Uppmärksamma de sulkyartister vi själva har

Jubileumspokalskvällen blev en njutning för alla oss som älskar god travsport. Och vi fick inte bara se god sport, utan trav i världsklass, med förstklassiga djur, satta i toppförfattning av hängiv

16 augusti "Ära de som äras bör"

Hur kan Anna inte unnas en sekund i trav-TV?

Som så många gånger förr slår min fina vän och kollega samtliga stortränare, som gjorde sig mödan, med sin fine Rafiki Fri.

11 juli Klara Dahlgren, Örebro

Vi spelare vill ha V75 14:30 nu

Måste vi travtippare gå ihop och bestämma oss för att ge fasiken i att spela V75 några veckor framöver för att vi ska få tillbaks den humanare starttiden 14:30? Jag tror det är det är det enda som

8 juli Trav

V75 14.30

Om det blir 100 miljoner mindre i omsättning vad spelar det för roll?

5 juli Tc

Travprogram till Norrland – ett stort problem

Sedan början av år 2018 har alla prenumeranter av travprogram bosatta i Norrland noterat att postgången blivit minst sagt opålitlig.

19 juni Ingemar Sterner, Brunflo och Örjan Eriksson, Östersund

Sidor