Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bird Parker får besök...

Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN
Henrik Svensson skickar sina två vinstrikaste ston till Bird Parker. Foto: MIA TÖRNBERG, TRAVRONDEN

Många är imponerade över Prix de Paris-vinnaren Bird Parker. En av dessa har nu skickat sina två vinstrikaste tävlingsston till Frankrike för betäckning.

Publicerad:

Det är Bergsåkerstränaren Henrik Svensson vi pratar om. Han har verkligen ett extra gott öga till Bird Parker.
– Jag är imponerad över den hästen och det handlar om en Ready Cash-hingst. Hans stam ska också passa bra för både All Time la Marc och Todays Butterfly. Jag är intresserad själv av avelsbiten och stammar, men har även tagit lite hjälp av en expert i det här fallet, berättar Henrik.

Sexåriga All Time la Marc (e. Explosive Matter–Oiseau e. Andover Hall) har ordnat sex vinster och tjänat 466.950 kronor. Största segern kom i ett V75-lopp på Solänget i september 2016.
– Hon är väldigt intressant stammässigt också som halvsyster till fjolårets Oaksvinnare Candy la Marc. Dessutom känns det lite extra spännande att få med Explosive Matter som morfar på den blivande avkomman.

Nioåriga Todays Butterfly (e. Muscles Yankee-Racing Nelly e. Echo) ståtar med sju vinster och 984.100 kronor på kontot.
– Jag äger ju båda de här stona själv och haft planer att de ska betäckas under en längre tid. Det blev dock så att de fick tävla på ett tag till, men nu känns det bra och spännande att ha tagit det här beslutet, avslutar Henrik.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.