Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dansk avelshingst död

Danska Stuteri Shadow förlorade hastigt en hingst i lördags, rapporterar travservice.dk.

Publicerad:

Det var i lördags förmiddag som The Liquidator drabbades av tarmvred.

– Jag fodrade honom på morgon och han åt upp sitt foder normalt. När jag skulle hämta in honom från hagen några timmar senare var det uppenbart något som var fel. Jag fick tag på en veterinär som kom omgående och försökte behandla honom, men han blev sämre och vi beslutade att köra honom till Schougaard på Nørlund Hestehospital, men det fanns inget att göra, säger Niels-Jörgen Jensen på Stuteri Shadow till travservice.dk.

The Liquidator har fått 177 danskfödda avkommor sedan den första kullen föddes 2010. Bäst har det gått för Michael Lönborgs Tiramisu som har tjänat 373.201 danska kronor och tog sin största seger i Jydsk 4-årings Hoppe Grand Prix ifjol. Han är även pappa till lovande tvååringen Bali, som tagit rekordet 1.15,0a/1.609 meter och vann ett försök till Breeders Course på Charlottenlund.

Den amerikanske hingsten har en blåblodig stam och kostade 270.000 dollar som åring. Han är efter topphingsten Andover Hall och mamma var femfaldiga miljonärskan Dream Valley Om, som inledde karriären USA och fortsatte tävla i Europa för Stig H Johansson. The Liquidator var hennes första avkomma och den mest framgångsrike på tävlingsbanan med 121.305 dollar insprunget.  
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.