Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare går till avel

Foto: Burt Seeger/TR Bild
Bvlgari Peak vid derbysegern med Steen Juul i förfjol. Foto: Burt Seeger/TR Bild

En efterhängsen skada har hållit Bvlgari Peak borta från tävlingsbanan sedan oktober 2017. Nu stallas den danske derbyvinnaren upp som avelshingst på Fyn. Samtidigt lever ändå hoppet om en comeback.

Publicerad:

Bvlgari Peak vann 2017 års upplaga av Danskt Travderby med tränaren Steen Juul i sulkyn. Han gjorde sedan tre starter till samma höst, men har därefter hindrats av en benskada.

Nu väljer kretsen runt hästen att lägga planerna på en comeback på is. i stället väntar avelsarbete på Stutteri Laser utanför Odense, skriver danska Travservice.
– Vi har försökt med flera olika behandlingar, men dessvärre utan önskad effekt, säger ägaren Mona Zaremba till Travservice som dock poängterar att Zaremba inte gett upp hoppet om att få se sin häst tillbaka på tävlingsbanan.

Men härnäst väntar alltså avel och det som den förste Ready Cash-sonen att stallas upp i Danmark, skriver Travservice. Bvlgari Peak har vunnit 11 av karriärens 25 starter och tjänat 1.001.072 danska kronor. Vid den danska avelsvärderingen tilldelades han 74 poäng av 100 möjliga.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.