Sveriges ledande travtidning
ANNONS

D'One för 3,3 miljoner

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
D'One med sin skötare Malin Boman-Friberg. Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Sent i går kväll avslutades budgivningen på högintressanta avelsstoet D'One på Stall Kennys Andelshästars hemsida. Duon John Bootsman (Boko Stables) och Steve Stewart (Hunterton Farm i Kentucky) vann med ett bud på 3,3 miljoner kronor.

Publicerad:

Det var efter en hård kamp mot Stuteri Broline som Bootsman/Stewart till slut vann auktionen. Det vinnande budet var på 3,3 miljoner medan Broline gav sig på 3,2 miljoner kronor.
– Jag träffade Steve Stewart 1986 när jag och min pappa bland annat köpte Chelsea Bokos mormor Chickadee Hanover. Boko Stables har sedan dess alltid haft fölston hos Steve Stewart, som är en av mina bästa vänner. Jag och Steve är nu ”överens” om att D’One (e. Donato hanover-Giant Diablo) ställs upp första året på Boko Stables i Holland. Första partner i aveln blir Ready Cash, som står bara 55 mil från min gård, berättar John Bootsman på Stall Kennys hemsida och fortsätter:
– Därefter åker D’One över till Hunterton Farm i Kentucky för att andra året blir betäckt med Muscle Hill. D´One är född på Hunterton Farm, så det blir kul att hon får komma tillbaka dit. Vi vill behålla alla föl Svenskregistrerade, precis som jag gör med alla mina fölston/föl som jag har i Kentucky. Förra veckan kom fem Boko-föl födda 2016 hem till Sverige från USA, det funkar bra.

Några av D'Ones största segrar:
Svenskt Trav-Oaks 2013, Fresh Yankee Mare Trot, Muscle Hill Open Mare Trot, Allerage Farm Mare Trot, Breeders Crown Open Mare och finalen av Summer Meeting Mares.
Övrigt: Vald till Årets sto på Solvalla och Årets sto i Sverige 2015.
D ́One innehar det Svenska rekordet för fyraåriga ston över 2140 m auto med 1.11,5.

Läs mera på Stall Kennys Andelshästars hemsida:

http://www.stallkenny.se/done-som-ar-en-av-stall-kennys-andelshastar-sald-for-33-miljoner-kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.