Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Från Bornholm till Belgien

Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75
Russell Hill flyttar till Belgien. Foto: LARS JAKOBSSON/KANAL 75

Stall Zets avelshingst Russell Hill flyttar till Belgien.

Publicerad:

Fyrfaldige miljonären Russell Hill (e. Conway Hall) kom till Daniel Redéns stall efter avslutad treåringssäsong i USA hösten 2009. Hästen hade då bland annat vunnit Empire Breeders Crown och tagit en andraplatsen i Zweig Memorial som treåring. Mamman Southwind Maywood var förövrigt själv en topphäst på tävlingsbanan och vann bland annat Merrie Annabelle som tvååring.

Hos Daniel Redén tog Russell Hill tre segrar och tjänade drygt 700.000 kronor. Största vinsten var den i Fyraåringspokalen i Skellefteå. Hästen sattes i avel 2014 i Norge för att sedan så uppstallad på Västerbo Stuteri 2015. De två senaste åren har Russell Hill tjänstgjort på danska ön Bornholm, men nu blir det skifte av land på nytt.
– Russell Hill ska till Belgien och betäcka. Han åker så fort det går att ordna en transport, berättar uppfödaren och hingsthållaren Kurt M.Hansen till travet.dk.

Den sistnämnde har enligt samma sida nyligen också förstärkt sitt avelsstomaterial med svenskfödda Sue Express (e. Starchip Enterprise), som bland annat lämnat Dollar Access (e. Alf Palema, färsk V75-vinnare).

Sedan tidigare har även Calvin Capar lämnat Kurt M.Hansen på Bornholm för tjänstgöring i norra Sverige. Däremot anslöt Svante Båths forne Sprintermästare och Sundsvall Open Trot-vinnare Quid Pro Quo (e. Yankee Glide) för en tid sedan. Då det gäller Russell Hill har han 16 svenskfödda avkommor, varav de äldsta fyllde två år vid årsskiftet. i Norge finns tio avkommor födda 2015, men ingen har ännu startat.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.