Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Jag är ruggigt nöjd"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Fredrik Fransson. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

2020 kommer Fredrik Fransson att ha tre hingstar i sin avelsverksamhet. Två av dem är klara – och det blir två spännande kort Fransson kommer att förfoga över.
– Med den fantastiska moderstam hingsten har så kan det vara den bäste Järvsöfaks-sonen i aveln, säger han.

Publicerad:

Det är tidningen Sulkysport som är först med nyheten att Fredrik Fransson kommer att ha kulltoppen Ängsborken (e. Bork Odin) tillgänglig som avelshingst. Fyraåringen har sprungit in 723.000 kronor under karriären och har rekordet 1.25,2 över medeldistans. Ängsborken stod för en strålande treårssäsong där han bland annat satte dubbla svenska rekord. Under 2019 har han stått skadad och istället verkat i aveln på Valnevikens Stuteri.
– Ängsborken ska i träning till Alf Jonsson i vinter och sedan kommer han till oss till våren, säger Fredrik Fransson till tidningen.

Den andra hingsten som kommer att stå hos Fredrik Fransson är norske Galileo (e. Järvsöfaks). Hingsten är numera sju år gammal och har som främsta tävlingsmerit en seger i svenska Kriteriet för kallblod. Han har sprungit in 2.640.143 norska kronor och innehar rekordet 1.20,5 över kort distans och bilstart.
– Jag är ruggigt nöjd med att knyta till mig Galileo. Med den fantastiska moderstam hingsten har så kan det vara den bäste Järvsöfaks-sonen i aveln, säger Fredrik Fransson till Sulkysport.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.