Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Klart: Toppstoet till avel – han blir förste partnern

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Johnny Takter körde Cash Crowe under fyraåringssäsongen 2017. Övriga kuskar som kört Petri Puros sto i lopp är Christian Fiore och Christoffer Eriksson. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

2017 vann Cash Crowe både Drottning Silvias Pokal och Derbystoet. Nu är tävlingskarriären över, skriver Kanal 75. 

Publicerad:

Under gårdagen publicerades nyheten om att Cash Crowe ska påbörja en ny karriär i avelsboxen. Ready Cash-dotterns första partner bli ingen mindre än Propulsion (e. Muscle Hill), vars första kull föddes 2019.
– Hon är bokad till Propulsion och det känns väldigt spännande med en sådan fantastisk hingst. Jag har en känsla av att det ska passa bra och det ska bli kul att följa hennes avkommor, säger Petri Puro till Kanal 75

Totalt sprang Cash Crowe in 4 264 605 kronor efter 12 segrar på 18 starter. Sjuåringen visade skyhög kapacitet och galopperade som favorit i Stochampionatet. Hennes sista start blev andraplatsen i Sto-SM på Åby i oktober.
– Det är en märr med oerhört hög kapacitet men hon tålde inte att träna och tävla regelbundet. På slutet kom hon inte upp i sin riktiga nivå, säger Puro till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.