Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Marco di Jesolo till Danmark

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Marco di Jesolo blir avelshingst till Danmark. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Den italienske unghäststjärnan Marco di Jesolo har stått som avelshingst i Tyskland de senaste åren, men nu kommer han stallas upp till Danmark, rapporterar Travservice.dk.

Publicerad:

Som unghäst var Marco di Jesolo i träning hos Hugo Langeweg i Holland och var en av Europas bästa treåringar. Han vann bland annat Ulf Thoresens Minneslopp och Premio Going Kronos på Jägersro som treåring.

Han vann sju av nio starter i karriären, enda felfria förlusten kom mot stallkamraten Russel November när han gjorde comeback 2011 efter att varit borta i två år för gaffelbandsskada. Den andra förlusten kom i Treåringseliten på Solvalla då han galopperade bort sig.

Den tioårige sonen till Daguet Rapide och Via di Jesolo (mamma till Roger Walmann-tränade Beppe Am) äldsta avkommor är tre år gamla. Han kommer stallas upp på Stutteri Laser på Fyn, skriver Travservice.dk.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.