Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Miljonsto till Trixton

Foto: MARTIN LANGELS/ALN
Unique Julia ska betäckas med Trixton. Foto: MARTIN LANGELS/ALN

Sjuåriga miljonstoet Unique Julia avslutade sin tävlingskarriär under söndagen i Cagnes Sur Mer genom en fjärdeplats. Närmast ska hon betäckas med Trixton.

Publicerad:

Det här berättar Rommetränaren Jörgen Westholm på sin hemsida. Den sistnämnde har haft Unique Julia (e. Juliano Star) i träning sedan i augusti med fokus på franska starter. På sju Frankrike-starter blev det som bäst två tredjeplaceringar samt en avslutning med ett fjärdepris under Grand Criterium Vitesse-dagen i Nice.

Unique Julia inledde sin karriär hos Jörgen Westholms svärfar Hans R Strömberg. Hon fick sedan gå i träning till Reijo Liljendahl som femåring, där hästen också noterade sin främsta framgång genom en V75-seger i Boden. Sammanlagt tog Unique Julia sex vinster och tjänade 1.179.316 kronor. Hon ägs av Jan Spåls Invest AB i Falun och är halvsyster med fjolårets E3-stovinnare Uniqie Juni (e. Uptown Yankee).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.