Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Orecchietti till avel

Foto: URBAN KIHLMAN/ALN
Stefan Hultman med Orecchietti och Örjan Kihlström i samband med fullträffen i Årjäng. Foto: URBAN KIHLMAN/ALN

Nioårige Orecchietti med över fyra miljoner kronor på kontot har gjort sin sista start. Nu väntar en ny karriär för Sprintermästaren från 2011.

Publicerad:

Travkompaniet äger hingsten och de meddelar att Orecchietti (e. From Above-Canneloni) lägger tävlingsskorna på hyllan och nu börjar en ny karriär som avelshingst. Den Menhammaruppfödde hingsten har dragits med skador och ett sista försök att få tillbaka Orecchietti till tävlingsbanan gjordes i mars, men problemen kom tillbaka och gör han bokslut som tävlingshäst.


Totalt gjorde Orecchietti 43 starter (19-2-4) och tjänade nästan 4,4 miljoner kronor. Rekordnoteringen 1.09,5a/1.609 meter travade han som femma bakom Commander Crowe i Hugo Åbergs Memorial 2012.
Hans främsta merit är segern i Sprintermästaren 2011 och året efter vann Orecchietti Årjängs Stora Sprinterlopp. Andra större segrar han tog var Fyraåringseliten Club Grand Prix och E3-Revanschen. Hästen tränades av Stefan Hultman (Pasi Aikio var tränare i comebackenförsöket i år) och kördes oftast av Örjan Kihlström.
Hingsten är avelsvärderad och har högt skattat avelsvärde. Han fick 79 poäng när han bedömdes i februari 2013. Orecchietti ska stallas upp på Björkhaga Stuteri.

Här är hela hans tävlingskarriär.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.