Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stoet har tävlat färdigt

Foto: David Schreiner/TR Bild
Foto: David Schreiner/TR Bild

Ready Cash-dottern går till avel med över en miljon på kontot. 

Publicerad:

Jörgen Westholm-tränade Amalia Cash gjorde karriärens sista start på Vincennes för drygt två veckor sedan. Det bekräftar Robin Thorn, en av tre delägare i Stall ROHERO, via sitt Twitterkonto

Det numera sjuåriga stoet började karriären starkt med en seger i Margaretas Tidiga Unghästserie som treåring. Det blev också den penningmässigt största i karriären. Ett par månader senare var hon även tvåa ytterligare i ett Margaretalopp och efter det blev det också en V75-seger och en vinst i ett diamantstoförsök. Totalt blev det tio segrar på 42 starter och 1.185.703 kronor på kontot. 

Hingst bestämd

Nu väntar istället en ny karriär som mamma. Stall ROHERO ligger även bakom uppfödningsverksamheten Silvercitybreeds, vars fölston håller till på Ekeby Gård. Det blir Amalia Cash nya hem. Första partnern blir Nuncio.  

Ready Cash-dottern är undan La Pensee (e. Think Tank)  och Amalia Cash är den framgånsrikaste i en syskonskara på sju hästar. Bakom henne finns halvsyskonen Vancouver (e. Fleuron Perrine) och H.R.On Line (e. Rite On Line) som har sprungit in drygt en halv miljon kronor vardera. 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.