Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ström köpte superstoet

Foto: RIKSTOTO.NO/TR BILD
Hillary B.R. var helt överlägsen i finalen av Jarlsberg Grand Prix för ston i fjol. I försöket travade hon 1.09,9a/1609 meter. Foto: RIKSTOTO.NO/TR BILD

Hillary B.R. var lysande på tävlingsbanan i Norge. 
Nu blir det avelsboxen i Sverige. 

Publicerad:

Det blev bara 15 starter i karriären och alla slutade med seger. Hillary B.R. (e. Muscle Hill) har varit en riktigt snackhäst fram till att hon tvingades avsluta karriären redan som fyraåring på grund av en skada i ett bakben. I Geir Vegard Gundersens träning hann hon bland annat vinna norska derbystoet och norska stokriteriet. Totalt sprang hon in 3,9 miljoner norska kronor.

Nu står det klart att hon kommer att påbörja en ny karriär som avelssto hos Stall Courant, vilket tgn.no tidigare berättat. 
Enligt uppgifter till Travronden ska prislappen ha landat någonstans mellan tre och en halv och fyra miljoner kronor.
– Hon är ett av de bästa ston vi någonsin sett på en travbana så det är klart att vi är både glada och stolta över att få ha henne i vår stopark, säger Sabine Kagebrant, VD på Stall Courant, i ett pressmeddelande. 

Partner bestämd

Första partnern blir ingen mindre än Greenshoe. 
– Vi har letat efter ytterligare ett riktigt bra stammat toppsto efter Muscle Hill för att betäcka med Greenshoe och med Hillary B.R. kryssar vi i alla rutor. Trist nog blev hon skadad just när hon skulle inleda sin karriär som äldre tävlingshäst men nu får vi hoppas att hon i stället kan få fina avkommor som präglas av henne. 

Hästen såldes av Arne Sandbaek jr. och Erland Åslund och Hillary B.R. kommer nu att flytta och stallas upp på Hyllstofta Stuteri, enligt uppgift till Travronden.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.