Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Timo Nurmos sporrade John Bootsman till köp

Foto: MIA TÖRNBERG
John Bootsman. Foto: MIA TÖRNBERG

Hästuppfödarmärket Boko Stables har landat ett intressant stopaket och John Bootsmans dröm är att få fram travets Usain Bolt.

Publicerad:

Storhästägaren Kurt Wijkström var länge känd för att ropa in travare för mångmiljonbelopp. För drygt fyra år sedan dömdes han till fyra års fängelse för skattebrott i Sverige och hans barn tog över avelsverksamheten under etiketten W & W Import-Holz-GmbH, Tyskland.
Deras fölston har hela tiden stått på Staro Internationals Svarthults Gård i Ramkvilla och några av stonas avkommor tränas av Eskilstunaproffset Kai K Luomala.

- Kurts barn är entreprenörer och känner att de inte riktigt kan lägga ner den tid som krävs på avelsbiten. Jag fick nys om att de var sugna på att sälja fem av deras bästa ston och i måndags gick affären i lås, säger John Bootsman.

De fem stona är:
Abborren (e. Love You), 1.11,6ak/1.326.100 kronor.
Albright  (e. Love You), 1.14,0am/478.700 kronor.
Engla Håleryd (e. Goetmals Wood), 1.12,7ak/766.950 kronor.
Miss Beniss (e. Angus Hall), 1.11,2ak/1.906.000 kronor.
Polly Frontline (e. Goetmals Wood), 1.12,4ak/945.000 kronor.

Samtliga tränades av Timo Nurmos och tävlade med framgång i Sverige.
- Jag tog ett långt snack med Timo och han berättade hästarnas bakgrunder och egenskaper. Det var han som sporrade mig att köpa, säger John Bootsman.

Engla Håleryd är enda stoet som inte gjort avelsdebut än. Albright har två avkommor sedan tidigare och är dräktig med Brad de Veluwe. Abborren, Miss Beniss och Polly Frontline är dräktiga med Conway Hall, Lavec Kronos och Lavec Kronos.

- Jag tar över dem från och med nu och det känns som ett klockrent paket. Samtliga hästar visade hög kapacitet på tävlingsbanan och drömmen om att få fram travets Usain Bolt lever vidare, säger han.

Har du och Timo snackat ihop er om några framtida avelshingstar för era ston?
- Det hela är färskt och jag har inte alla pusselbitar än, men Abborren ska i alla fall betäckas med Readly Express. Stora Abborren på den relativt lille Readly tror jag kan bli perfekt. Engla Håleryd var fransk i gången och rätt ospeedig. Trixton speedade neråt 1.06 redan som tvååring och jag tror att det kan bli rätt bra mix. Jag känner att jag i alla fall har alla ingredienser för att få fram en topptravare, säger han.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.