Sveriges ledande travtidning
ANNONS

What the Hill fulltecknad

Foto: Adam Ström/Stalltz.se
What the Hill vann Peter Haughton Memorial 2016. Foto: Adam Ström/Stalltz.se

Fjolårets måletta i Hambletonian gör debut i aveln och det till många stoägares stora förtjusning. What the Hills nordmamerikanska bok är nu full.

Publicerad:

Treårssäsongen blev What the Hills sista på tävlingsbanan. Från och med i år ska Muscle Hill-sonen verka som avelshingst på Hickory Lane Farm i Ohio och han har fått en smakstart på sin nya karriär. På sin Facebooksida meddelar stuteriet att hingsten, vars tjänster kostar 7.000 dollar, nu är fulltecknad för året.

Tanken är att What the Hill även ska vara listhingst i Sverige. Den 8 mars är han en av nio utlandsstationerade hingstar som ska bedömas av avelsvärderingsnämnden.

What the Hill hade ett strålande fjolår på tävlingsbanan. Han diskades visserligen som måletta i Hambletonian, men kunde lägga segrar i såväl Canadian Trotting Classic som Breeders Crown till den meritlista som redan innehöll triumfen i Peter Haughton Memorial från året innan. Totalt sprang han in över 1,2 miljoner dollar under tävlingskarriären.

Pappa till What the Hill är som sagt Muscle Hill medan mamman heter K.T.Cha Cha. Hon är syster till den kanadensiske unghäststjärnan och avelshingsten Majestic Son som har fyra svenkfödda avkommor registrerade, däribland V75-vinnaren Man of Steel.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.