Sveriges ledande travtidning
ANNONS

American Pharoah missade titel

Mycket tydde på att galopphästen American Pharoah skulle utses till Sportsman of the Year av Sports Illustrated, men han fick se sig besegrad av tennisspelaren Serena Williams.

Publicerad:

Det räckte inte för American Pharoah att bli den första Triple Crown-vinnaren på 37 år för att bli årets idrottsman i USA. Titeln gick istället till Serena Williams som vann tre Grand Slam-titlar och bara förlorade tre av 53 matcher under 2015. Priset har delas ut under 61 år och det var bara tredje gången titeln har gått till en individuell kvinna.

Känslorna i USA blev upprörda efteråt utnämningen av Serena Williams då American Pharoah hade vunnit den publika omröstningen på Sports Illustrades hemsida. Totalt kom det in 588.988 röster och av dem fick American Pharoah 278.824 stycken (ungefär 49 procent), vilket var klart med än tvåan, baseball-laget Kansas City Royals, som fick 170.741 röster, medan Leo Messi kom trea med 35.794 röster. Serena Williams fick bara strax över 5.000 röster (ungefär 0,9 procent), men den världsberömda tidningen valde ändå att ge henne utmärkelsen.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.