Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Brandt nära Grupp I-vinst

Foto: Maria Holmén/Travronden
Pia Brandt tränar ett av Frankrikes bästa treåriga ston och idag var Camprock tvåa i en Grupp I-löpning i Deauville. Foto: Maria Holmén/Travronden

DEAUVILLE. Pia Brandts galoppstjärna Camprock var ett huvud från att vinna Grupp I-löpningen Prix Saint-Alary (€250.000) för treåriga ston i Deauville idag.

Publicerad:

– Jag trodde faktiskt att hon hade vunnit ett tag och såg inte att Jemayel kom invändigt. Givetvis surt, men jag kan inte klaga på Camprock. Hennes insats var det inget fel på, sade Pia Brandt.

Camprock gick in obesegrad i Prix Saint-Alary och var på jakt efter fjärde raka triumfen. Jockeyn Mickaël Barzalone gav Camprock ett perfekt lopp på Deauvilles gräsbana över distansen 2.000 meter i andra utvändigt.

Inne på upploppet satte Barzalone in attacken och Camprock skaffade sig greppet, men sista biten kom Jemayel (e. Lope de Vega) och Grégory Benoist invändigt och besegrade Pia Brandts Myboycharlie-dotter med huvud.

Andraplatsen var värd 57.150 euro och uppfödare till stoet är blott 15-åriga Moa Sundström, vars mormor Maja driver stuteriet Haras du Coulonces i Normandie. Hon har också fött upp en vinnare – Le Havre 2009 – av det franska galoppderbyt Prix de Jockey Club.

Kostade 30.000 euro på auktion

Camprock såldes för 30.000 euro på auktion i Deauville som ettåring och familjen Sundström äger fortfarande 60 procent i det treåriga stoet.

– Du behöver inte köpa dyrt för att det ska vara en bra häst, säger Pia Brandt, som har 85 hästar i träning idag och var dem som hittade stoet.

Camprock är det stora stjärnan i hennes stall för dagen, men det var något som stoet dolde väldigt länge...

– Innan debuten visade hon inte något av vad hon senare har uträttat på tävlingsbanan. Sedan hon började starta har hon aldrig gjort mig besviken och det är en riktigt cool häst. Hennes styrka är att hon inte har några svagheter och att hon älskar att tävla. Inget bekommer henne, säger Pia Brandt.

Nästa stora uppgift för Camprock är den 167:e upplagan av Prix de Diana för treåriga ston i Chantilly. Löpningen avgörs samma dag som Bro Park slår upp sina portar – den 19 juni. Hela 571.400 euro väntar segrarinnan i Prix de Diana.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.