Sveriges ledande travtidning
ANNONS

California Chrome spikas

I kväll rids prestigefyllda Dubai World Cup och det går även bra att spela V4 till evenemanget. Travronden spikar California Chrome i just World Cup-loppet (V4-4).

Publicerad:

V4-1

7 Secret Circle
4 Rich Tapestry
5 Salutos Amigos
8 Lucky Nine
13 Cool Cowboy
10 Shaishee
3 Krypton Factor
1 Montridge

12 Super Jockey
6 Big Macher
2 Speed Hawk
9 United Color
11 El Padrino

Secret Circle blir favorit - vilket vi köper med viss tveksamhet. Hästen har inte vunnit lopp sedan Breeders´Cup Sprint 2013, men tränas ju av Bob Baffert ”som helt uppenbart vet vad han gör”…. Rich Tepestry var tvåa i detta lopp i fjol, men det var på tapetaunderlag. Det handlar om årsdebut i kväll, men det ser vi bara som en fördel. Salutos Amigos har fyra raka segrar, men det har varit i lägre klass än detta. Han gynnas av överpace och kretsen kring hästen andas optimism. Lucky Nine kan vara ett bra drag till högt odds. Hästen är startsnabb och har imponerat våldsamt på bra tider i ett par ”barriertrials” hemma i Hong Kong inför detta. Lucky Nine ser ut att vara en dirttrackhäst av amerikanskt snitt och har i vår bok bättre chans än vad marknaden vill göra gällande. Cool Cowboy står i nuläget i odds kring 15 gånger och det får betecknas som rena fyndet. Visst, det här är ett steg upp i klass, men det vi såg av hästen i den senaste starten imponerade - speciellt som vi vet att hästen haft rejäla problem i den amerikanska karantänen dess för innan. Cool Cowboy är förmodligen kvällens mest ”prisvärda” spel på vinnare och plats!

V4-2

6 The Grey Gatsby
10 Solow
2 Umgiyo
9 Farraaj
5 Limario
3 Mshawish
8 Cladocera
7 Trade Storm
1 Euro Charline
4 Earnshaw

 

Loppet håller låg kvalitet om man jämför med tidigare upplagor. Den som sticker ut på papperet är definitivt The Grey Gatsby. Fyraåringen hade ett fantastisk fjolår med seger i bland annat franska Derbyt - dessutom tog han som bekant skalpen som av fenomenet Australia i Irish Champion Stakes. Det som talar emot The Grey Gatsby en smula är att distansen förmodligen är i kortaste laget, men det känns inte som det är mycket ”speed” i loppet och vi tror därför på toppchans. Att man väljer detta i stället för Sheema Classic beror förmodligen till största del på att man nu kan använda Ryan Moore i sadeln - Moore måste ju sitta Harp Star i Sheema! Vi flyttar ned Mshawish i rankingen då han haft problem med en hov inför loppet. På grundkapacitet hade han dock varit ett givet bud. Franske Solow har vunnit sju av sina åtta senaste starter, men det här är ett steg upp i klass. Han kan vinna igen, men till oddset tre gånger är han inget för oss. Umgiyo blir inte mycket spelad, men vi minns andraplatsen bakom Hunter´s Light näst senast. Kul idé! En annan fidus att se upp med är Limario som säkerligen tar ledningen. ALLA hästar kan vinna med klaff - vi helgarderar.

V4-3

7 Designs On Rome
4 Flintshire
9 Harp Star

2 Dolniya
5 Main Sequence
1 Sheikhzayedroad
6 One And Only
8 Just The Judge
3 True Story

Designs of Rome vinner loppet om han står distansen och det är den stora frågan. Han har bara startat en gång över 2 400 meter och var då ganska blek femma som slagen med 4.5 längder i ett Grupp-1 lopp på Sha Tin i Hong Kong. Då tränaren väljer detta i stället för Dubai Turf (tidigare Dubai Duty Free) med samma prissumma, men över 1 800 meter - känner vi oss dock trygga med vinnartipset. Flintshire var tvåa till Treve i ”Arcen” förra året och såg smällfin ut i årsdebuten bakom Dolniya. Nu handlar det om gräs igen och Andre Fabres adept är garanterat med långt framme. Japanska stoet Harp Star blir favorit, men känns sårbar trots att det säkerligen var lite av preparéstyrning  i årsdebuten senast. Main Sequence har gått fram som en ångvält i gräsloppen över lång distans i USA. Han kan vinna loppet, men vi känner oss tveksamma då han tävlat åtminstone tio längder bättre på Lasix vilket han inte tillåts göra här. Dessutom ska man veta att INGEN amerikansk-baserad häst någonsin vunnit lopp på gräset i Dubai!

V4-4

2 California Chrome
6 Lea
8 Prince Bishop
1 African Story
5 Hokko Tarumae
3 Candy Boy
4 Epiphaneia
3 Candy Boy
9 Side Glance
7 Long River

Årets upplaga av Dubai World Cup avvrids åter på dirttrack efter fyra år på det artificiella underlaget tapeta. Det gynnar de amerikanska hästarna och då framför allt superstjärnan California Chrome. Fjolårets Kentucky Derby-vinnare har sett bländande ut i de sista finslipande jobben på Meydan och är trots utvändigt startspår definitivt hästen att slå. Just nu spelas California Chrome till odds i trakterna av 2.50 och det känns faktiskt i överkant. Bill Motts Lea är förste utmanare till favoriten, men han måste svara för sitt livs prestation och rycka upp sig rejält för att vara i närheten av California Chrome i kväll. Samtidigt vet man att tränare Mott lyckats vinna Dubai World Cup tidigare (1996 - Cigar). Även Lea har sett underbar ut i veckan och för er som tror på favoritfall är hästen ett givet streck. African Story vann loppet i fjol, men vi har ytterst svårt att se honom vinna igen på det nyanlagda underlaget. Vi tror mycket mer på stallkamraten Prince Bishop som lär fungera långt bättre denna gång med rutin från dirttracken. Högst handikappad i loppet är japanske Epiphaneia (Japan Cup vinnare i fjol), men vi rankar ned denne i sin dirttrackdebut. Landsmannen Hokko Tarumae älskar dock underlaget och kan placera sig. Loppets roligaste rysare är Candy Boy som kan mer än hittills visats och är preparerad för detta sedan november.

Stora V4-förslaget:

8 x 10 x 3 x 1

240 rader kostar 480 kronor

Lilla V4-förslaget:

5 x 3 x 3 x 1

45 rader kostar 90 kronor
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.