Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dolly trea i UAE Oaks

Foto: STEFAN UPPSTRÖM
Dolly Dagger (utvändigt) i en start på svensk mark. Foto: STEFAN UPPSTRÖM

Som väntat hade inte Dolly Dagger något att sätta emot de två konkurrenterna i UAE Oaks, men hon fullföljde godkänt bakom de två toppstona.

Publicerad:

Svenskfödde Dolly Dagger (e. Eishin Dunkirk) startade idag i UAE Oaks på Meydan i Dubai och det var bara tre hästar anmälda till loppet, vilket innebar att hon var garanterad minst 25.000 dollar om hon tog sig i mål.

Fernando Jara lade sig i ryggen på argentinska grupp I-vinnaren Vale Dori (e. Asiatic Boy), medan den stora favoriten Polar River (e. Congrats) hamnade utvändigt. Det gick väldigt långsamt i början av loppet och Dolly Dagger pullade bakom de två hästarna och såg ut att lägga bort en hel del kraft på det.

När tempot sedan ökade fick hon genast svårt att följa med och 700 kvar var hon avhängd. In på upploppet hade Polar River kopplat greppet och ryckte undan. Sedan vann hon avstannade och Vale Dori närmade sig igen och var bara en knapp längd efter i mål.

Förstapriset i UAE Derby var 150.000 dollar och det var fjärde raka segern för Polar River, som fortfarande är obesegrad.

Dolly Dagger slutade 18,5 längd efter i mål över de 1.900 meterna, men kom ändå undan med hedern i behåll.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.