Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Extratips

På grund av julhelger och sen anmälningstid fick vi inte med startlistor och tips till galopptävlingarna på Täby Galopp idag, söndag med V4 och V5. Det råder vi förstås bot på genom att låta vår galoppexpert Erik Ivares grundligt analyser omgången här!

Publicerad:


V4-1
1 Jimmy Mack
2 Funinthesand
7 Tam O´Final
3 Carolingian
6 Glad Bear
5 Paid
Jimmy Mack visade gammal god form i den senaste starten då han spurtslog ett ganska vasst sällskap efter en väldigt avvaktande ritt av duktige lärlingen Fredrik Janetzky. Nu möter Patrick Wahls adept bara fem konkurrenter och även om hästen är långsam från start den här gången också så lär han inte komma speciellt ”punschigt” på det – vi tror på en resa som trea invändigt.
Det måste vara bra chans för Jimmy Mack, men vi garderar med Funinthesand som har lopp i kroppen och kan en bit över 90 på sin bästa dag. Hästen är klart gynnad av den längre distansen och vi blir inte det minsta förvånade om Hans-Inge Larsens kapable sjuåring spurtar till vinst.
Det finns en del startsnabba hästar i fältet – vår spetsfavorit är Tam O´Final som bet ifrån sig duktigt från den positionen senast. Nu är hästen höjd i handicap, men enligt vår mening inte ”infångad” ännu. För oss är Christer Hederuds snygge valack ett givet segerbud om favoritduon har en dålig dag och banan gynnar spetshästarna som var fallet för ett par veckor sedan. Carolingian är också startsnabb, men samtidigt ospeedig. Vi tror på en god insats, men inte att det räcker hela vägen.
Glad Bear har klass för att vinna, men har varit drabbad av kolik och kan behöva loppet. Om ”Björne” är fullt återställd och får ledningen kan han vinna loppet, men som sagt - det finns för många frågetecken för att vara ett streck för oss.
Det känns nästan elakt att tippa hedersstoet Paid sist, men någon måste ju hamna där också… Hästen är klart gynnad av det lilla startfältet och om hästen har kontakt från 600 meter kvar kan de andra ”få åka”.
Vi streckar tre hästar och känner oss relativt säkra på att överleva. Vi har samtidigt full respekt för er som vill gardera ytterligare. Spela i så fall reducerat: A på Jimmy Mack, B på Funinthesand och Tam O´Final och C på resten!

Intervjuer:
– 1 Jimmy Mack visade lite av sin ”gamla” kapacitet senast – mycket glädjande. Att distansen är 400 meter längre är inget negativt och hästen står bra till i handicappen. Jag tror på bra chans, säger Patrick Wahl.
– 2 Funinthesand har ett par lopp i kroppen och är ute över rätt distans. Han mår fint och måste ha viss chans, säger Hans-Inge Larsen.
– 3 Carolingian har god form och är gynnad av den längre distansen. Å andra sidan tycker jag han är för högt värderad av handicappern. Platschans, säger Patrick Wahl.
– 5 Paid står fint till med låg vikt och slår säkert till när som helst, säger Sandra Brolin.
– 6 Glad Bear har inte startat på ett tag, men tränar nu okej. Han behöver säkerligen loppet i kroppen, men på grundkapacitet är han ett platsbud, säger Caroline Malmborg.
– 7 Tam O´Final var fin vid spetssegern senast. Han höjdes dock lite väl mycket enligt min mening… Hästen tog loppet på bästa sätt och har tränat på fint sedan dess. Att loppet är 400 meter längre är inget bekymmer. Han trivs med Jacob som får bestämma taktiken. Det är inget krav att han kommer till ledningen. Efter den här starten blir det vintervila. Min häst är ett sunt triobud, säger Christer Hederud.

V4-2
3 Shepherd Gate
8 Dutch Heart
6 Hightower
4 Zamir
2 Lindaspiel
7 Ascot Hill
5 Magnetic South
10 Qigong
9 Playboy Prince
1 Lord Of Persia
11 Tip Toe Taylor

Vidöppet, minst sagt… Vi streckar samtliga hästar på V4 och hoppas på skräll. Samtidigt är det två hästar som sticker ut rejält för oss. För er som spelar flerbong är det givet att låsa loppet på Shepherd Gate och Dutch Heart.
Shepherd Gate är en häst vi verkligen gillar. För oss är det här en ”pålle” som kan något i trakterna av 86 – nu startar Madeleine Smiths häst från formtal 79! Med tanke på hur fin hästen såg ut som knappt slagen fyra senast är tipsettan mer eller mindre given. ”Malle” låter dessutom mer uppåt än normalt vilket känns extra spännande.
Vi har alltid haft ett gott öga till Patrick Wahls fux Dutch Heart. Fyraåringen ser ut som en riktig ”skjutare”, men har haft ofantligt svårt att visa sin rätta kapacitet i loppen. Nu kommer infon att hästen är nykastrerad – i vår bok är det ett jätteplus och varningsklockorna ringer högre än vid tolvslaget på nyårsafton…
Hightower jobbade med plus i kanten i veckan och Zamir verkar ha ben av stål – ska ridas bakifrån igen och det fungerade ju klockrent senast.
Hans-Inge Larsen låter hyperuppåt på Lindaspiel och Ascot Hill närmar sig storformen.
Loppets roligaste drag (åtta procent?) är Magnetic South som avslutat smått fenomenalt i sina två starter i nya regin Alice Elmerskog.

Intervjuer:
– 1 Lord Of Persia är inte helt på topp för dagen och dessutom fick han ett opassande startspår. Jag ligger lågt, säger Peter Jardby.
– 2 Lindaspiel fick ett utmärkt startspår och är helt allround vad beträffar banunderlag. Formen är god och jag tror på bra segerchans, säger Hans-Inge Larsen.
– 3 Shepherd Gate var jag nöjd med senast och han är vass i jobben därefter. Han vill ha fäste i banan och om han får det har han bra chans, säger Madeleine Smith.
– 4 Zamir fick en resa i draget senast och det fungerade perfekt. Det blir samma upplägg igen och jag tror på chans, säger Sandra Brolin.
– 5 Magnetic South mår väldigt bra för dagen och jag tycker han står på tur för seger. Vinstchans, säger Alice Elmerskog.
– 6 Hightower jobbade 38 över 600 meter i veckan och kom in med 70 i puls. Hästen håller fina formen, men skulle vara missgynnad av lös bana. Med fäste i underlaget tror jag på chans, säger Tommy Gustafsson.
– 8 Dutch Heart har varit en stor besvikelse så här långt. Han jobbar ju som en dröm, men sviker i lopp. Nu är han kastrerad och jag hoppas det får honom mer fokuserad. Det finns kapacitet för seger, men jag vill se honom prestera innan jag vågar sticka ut hakan, säger Patrick Wahl.
– 11 Tip Toe Taylor tränar på bra, men det är en knepig typ ska man veta. Han bara måste ha fäste för att komma till sin rätt. En platsrysare, säger Alice Elmerskog.


V4-3
4 Ta Ajabb
1 Outlaw
7 Muspelheim
10 Turn The Page
2 Mocacha
3 Petite Gemme
9 Banksy
11 Forray
5 Little Warrior
6 Faffa
8 Ronaldo

Öppet. Vi streckar nio av elva hästar. Ni med större plånbok är vår tar med samtliga…
Även här sticker två hästar ut något från de övriga. Det är dock inga ”säkra kort”, men vi bygger resonemanget på det löpningsförlopp vi ser framför oss. Ledningen tar högst troligtvis Ta Ajabb hand om och i den positionen blir hästen svårslagen – även om han blev just det av Turn The Page den 13/12. Ta Ajabb höll till ungefär 100 kvar senast och med två kilo mindre på ryggen den här gången kan det räcka hela vägen.
Vi tror stenhårt på att Outlaw kan hålla positionen rygg på ledaren Ta Ajabb och då är mycket vunnet. Hästen gjorde det bra efter kortare vila senast och när nu tränare Kvisla aviserar flexibla blinkers på för första gången känns femåringen hyperintressant.
Den fräcke löser loppet på de här ovan nämnda två, men den som vill ha högre ”återbäring” rekommenderar vi ett par riktiga storskrällar. Forray gör första starten för Maria Sandh – får blinkers på sig och har dessutom droppat i handicap. Vi har sett den här rejäla fuxen jobba storstilat innan jul och blir inte det minsta förvånade om det blir full pott. Vi har ”jagat” tränare Maria Sandh, men tyvärr inte fått kontakt. Little Warrior gjorde comeback efter ett halvårs bortovaro senast. Hästen skötte sig väldigt fint i skymundan och fäller typ 90 procent av V4 spelarnas system vid seger.

Intervjuer:
– 1 Outlaw är jag mycket nöjd med för dagen rent formmässigt. Startspåret passar och nu testar jag med flexibla blinkers för första gången. Bra chans, säger Roy Arne Kvisla.
– 2 Mocacha är i fortsatt fin form och om han har vaknat på rätt sida ska det vara chans, säger Charlotte Dillner.
– 3 Petite Gemme är lite ut slag för dagen – startspåret är heller inget plus, hon ska ju ha en fri resa. Vi får se hur långt det räcker, säger Hans-Inge Larsen.
– 4 Ta Ajabb håller fina formen och jag hoppas han kommer till ledningen där han kämpar på bra. Jag tror på chans, säger Katharina Stenefeldt.
– 5 Little Warrior lär vara förbättrad med loppet i kroppen, men motståndet är tufft och jag är nöjd med en placering, säger Peter Åberg.
– 6 Faffa var jag helnöjd med i comebacken senast och rimligtvis borde han vara bättre med loppet i kroppen – han har dock inte övertygat i jobben därefter… Han har aldrig vunnit i handicapsammanhang och gör det väl inte nu heller. Pengar finns dock inom räckhåll, säger Annika Källse.
– 7 Muspelheim drar nytta av ”trekiloslärlingen” ombord. Formen är som den ska och distansen är den rätta. Jag hoppas på fäste i banan och räknar med att vara ganska långt framme, säger Peter Jardby.
– 8 Ronaldo känns fin i träningen, men kan behöva loppet efter lång bortavaro, säger Charlotte Dillner.
– 9 Banksy ska ha en resa på rulle den här gången så startspåret passar fint. Nu ”pimpar” jag upp honom med sidoludd för första gången också. Platschans, säger Katharina Stenefeldt.
– 10 Turn The Page har höjts en del kilon på sistone, men det känns som han tål sitt nya tal. Formen är konserverad och startspåret oroar inte. Han går lika bra bakifrån som i ledningen. Vi har en bra ”pilot” i sadeln och jag tror på chans – han tål de flesta typer av banunderlag, säger Lena Natt och Dag.


V4-4
12 Blazing Tara
5 Etasha
10 Gobertier
6 Borzakovski
4 Mellon
3 Yamato
7 Cool Kenny
8 Matrero Cat
1 Integria
2 Lovemeloveme
9 Cotton Dancer
11 Gotcha

Här tror vi stenhårt på Frida Krantz-tränade Blazing Tara som dessutom – och glädjande nog - blir bortglömd av ”kollektivspelarna”... Vi hoppas på en streckprocent i trakterna av tio (10) och spikar sexåringen utan den minsta darr på manschetten.
Blazing Tara är en av få hästar i fältet som kommer med bekräftad form. Tidigare har hästen gått klart bäst på längre distanser, men i de senaste starterna har hon fungerat utmärkt även på korta sträckor. I augusti krossade Blazing Tara den troliga favoriten Etasha över distansen 1200 meter och vi tror hon gör det igen med näst intill exakta viktförhållanden. Startspåret spelar ingen större roll då vi tror på rejäl pace från början. Ridande Chrisopher Roberts fungerade utmärkt tillsammans med Blazing Tara näst senast och jockeybokningen ser vi bara som oddshöjande. Det är mycket vikt (67 kg) att släpa runt på, men i det här sällskapet – över denna distans är det inget problem. Vi utnämner Blazing Tara som V4-omgångens solklart bästa spikförslag.
Redan nämnda Etasha blir favorit på segern senast och vi tror det är en häst i utveckling. Hästen är dock säkerligen bättre på gräs och Täbys vinterbana har inte Peter Jardbys adept ens sett på ”vykort. Om vår idé har en dålig dag kan det räcka långt, men det känns faktiskt ganska långsökt.
Bland superskrällarna nämner vi Henrik Engbloms Mellon som äntligen fått ett vettigt startspår samt Integria som kan spurta riktigt vasst de dagar han vaknat på rätt sida. Kan det vara dags för Gobertier?


Intervjuer:
– 1 Integria fick en snäll resa förra gången. Nu hoppas jag på mer offensivt upplägg. Den här gången tar jag av blinkersen. Formen är god och startspåret passar fint. Pengar och jag är nöjd, säger Seamus Walsh.
– 3 Yamato känns fräsch och fin för dagen. Han tränar på duktigt och startspåret passar. Ryttaren är duktig och platschans bör det väl vara, säger Göran Schillström.
– 4 Mellon har en passande uppgift på papperet. Formen är fin. I de senaste starterna har han haft knepiga startspår – det här ser mycket bättre ut. Jag tror på lite chans, säger Henrik Engblom.
– 5 Etasha är fint i ordning och jag tror på chans tillsammans med lärlingen – det är ingen komplicerad häst, säger Peter Jardby.
– 7 Cool Kenny har inte startat på ett tag, men tränar i vart fall okej inför detta. Han står ju löjligt lågt i handicap och kan vara en rysare, säger Catharina Vång.
– 8 Matrero Cat har lopp i kroppen efter lång vila – borde vara vassare nu. Han är gynnad av den 150 meter längre distansen och en tung vinterbana vore en stor fördel. Jag har en duktig jockey i sadeln. Jag hoppas på pengar, säger Peter Åberg.
– 10 Gobertier var jag lite besviken på senast – han vill så mycket, men får inte till det. Loppet ser ihåligt ut och min häst kan vara en fidus, säger Catharina Vång.
– 12 Blazing Tara håller oförändrad fin form. Jag hoppas på en bana som inte är för ”geggig”. Platschans, säger Frida Krantz.

V4-systemet
3 x 11 x 9 x 1
297 rader kostar 594 kronor

LD-systemet
3,8
1,4
Fyra LD-kombinationer


V5-1
6 Spirit River
5 Hunter Jack
1 Label
4 Racing Marlene
2 Morning Glory
3 Vai Embora

Spirit River blir stor favorit och detta med rätta. Hästen har radat upp storstilade prestationer, men vi har en aversion mot hästar som ”aldrig vinner”. På papperet är Spirit River helt klar, men papper är en sak – verkligheten allt som oftast en annan. Med tanke på spelvärdet på ett par av konkurrenterna är så pass högt väljer vi att gardera Göran Schillströms adept.
Första motbud är Hans Adielsson-tränade Label som är garanterad en fin resa från sitt innerspår. Hästen verkar trivas på Täbys vinterbana och var senast bara 7.5 längder bakom rejäle Santiago. Vi tycker att den prestationen var värd ett tal strax över 70 och med formjockeyn Martin Rodriguez kan Layman-valacken mycket väl skrälla till.
Hunter Jack var långt slagen av Spirit River senast, men är säkerligen vassare med loppet i kroppen. Vi tror dessutom att distansen är ett plus den här gången. Racing Marlene har inte haft det rätta flytet. Näst senast gjorde hon det bra bakom en häst som stod med åtminstone ”tre av fyra ben i mål”, men nu senast blev precis allt fel. Zaahid-stoet lastades tidigt och fick stå onödigt länge i startboxarna då en av konkurrenterna inte gick att lasta. Denne blev sedan helt korrekt avvisad, men då var skadan redan skedd för Racing Marlene. När grindarna öppnades tappade Bosse Neumans sto massor av längder och så var den dagen förstörd. Om ekipaget prickar starten är det solklar vinstchans – speciellt som vi är säkra på att 1200 meter är mitt i prick.


Intervjuer:
– 1 Label jobbar trevligt inför detta och från ett passande startspår hoppas jag kunna vara tvåa, säger Hans Adielsson.
– 2 Morning Glory har varit borta ett tag och är inte så hårt tagen inför comebacken. Hon är inte så tokig i grunden och nu får hon starta på över vintern. Pengar, säger Bo Helander.
– 3 Vai Embora nöter på duktigt och kommer tjäna en fin slant igen, säger Hans Adielsson.
– 4 Racing Marlene fick stå för länge i startboxarna senast – tappade dessutom en massa längder när grindarna väl gick upp. Hon tränar på fint inför detta – var vass i sin senaste lilla ”sprits”. En liten fidus om hon visar allt vad hon kan, säger Bo Neuman.
– 6 Sprit River har radat upp goda prestationer, men ännu inte fått vinna. Det är inget fel på moralen – mest tillfälligheter som avgjort. Han jobbar grymt fint inför detta och har ju en topplärling med två kilo av ombord. Distansen är den rätta och han klarar de flesta typer av banunderlag. Nu är det dags för första segern, säger Göran Schillström.


V5-2
1 Web Of Dreams
2 Zamway
6 Entillglory
3 Push Play
4 Cool Luke
5 Senshi
7 Manhattan

Om Web Of Dreams håller ledningen och får hållas lite i den positionen är loppet helt slut, men i comebacken senast var det inget drag i hästen från början. Vi har sökt Karin Lindberger för en kommentar, men inte lyckats nå henne. Vi hoppas att det var en engångsföreteelse att ”Webben” var trög från start senast och tror på god spetschans den här gången. Web Of Dreams har vunnit tre lopp i januari och ett i februari de senaste fyra åren och visat 80 +. Med lopp i kroppen är det hästen att slå – den saken är klar. Ridande Elliot Öhgren är duktig.
Det saknas definitivt inte motbud. Zamway har grym form, men är inte gynnad av att gå ned 400 meter i distans.
Entillglory vann ett billigt lopp senast, men såg fin ut och kan ju en ganska bra bit över formtal 70 på sin bästa dag. Det är fjorton månader sedan Sandra Bolins adept startade på 1600 meter, men då blev det å andra sidan enkel seger (visade formtal 58).
Push Play står löjligt lågt i handicap och är dessutom ute över optimal distans. Hästen klarar de flesta typer av banunderlag och den senaste prestationen är bara att glömma. Tränare Caroline Malmborg låter meddela att hästen tappade en framsko den dagen. Ryttarinnan Angelika Berg rider sitt blott tredje lopp i karriären, men har redan visat sig lovande med två tredjeplatser så här långt på cv:n. Om loppet blir överpacat och Cool Luke trycker hårt på vårt spetsbud Web Of Dreams kan Push Play vara vinnaren.
Senshi har viss fart i kroppen, men agerar allt som oftast oärligt.
Manhattan har duktiga Therese Karlsson i sadeln och hon vinner lopp i parti och minut för dagen. Den som spelar flerbong singlar Web Of Dreams.

Intervjuer:
– 2 Zamway var fin senast, men nu är det kortare distans och det är ju ett minus för min häst. Han bär vikt bra och skulle gynnas av överpace. Jag hoppas, och tror, att Zamway tar ned ett par konkurrenter till slut, säger Madeleine Smith.
– 3 Push Play kan mer än han visat på sistone – trampade av sig en framsko i loppet senast. Formen är på gång och distansen är den rätta. Jag vill ha en bana med fäste. Ryttarinnan är orutinerad, men duktig. Det är ett rätt bra race för att vara amatörlopp, men vi ska göra ett försök, säger Caroline Malmborg.
– 4 Cool Luke står grymt fint till den här gången och Josephine Kelly rider bra som tusan. Min häst bär vikt bra och jag tror på chans, säger Göran Schillström.
– 5 Senshi har form och står vettigt till. Hon har dock problem med moralen så jag vore helnöjd med en tredjeplacering, säger Patrick Wahl.
– 6 Entillglory ska passas om det blir vinterbana trots att distansen är i kortaste laget, säger Sandra Brolin.
– 7 Manhattan mår bra, men har inte den där glimrande sommarformen precis. Han bär vikt bra och distansen är helt okej. Manhattan är okänslig för olika typer av banunderlag. Startspåret är perfekt då han ska ha en fri resa. Pengar och jag är nöjd, säger Annika Källse.

V5-3
1 Mr Naughty Boy
3 Redcoat
5 Chuky
2 Sixties Pilgrim
4 Javeline

Mr Naughty Boy är definitivt den häst i fältet vi ser högst potential i för framtiden. Hästen debuterade med mersmak som trea i en relativt tuff upplaga av Auktionslöpning och följde upp med säker seger i andra starten. Nu sitter proffsjockeyn Jacob Johansen upp för första gången och det är inget minus precis.
Tränare Smith låter även uppåt på stallkamraten Redcoat. Denne har tappat från början i sina lopp, men kommer nu att testas med ny utrustning (startboxhuva). Om hästen kommer iväg från början finns det klass och fart nog för vinst. Pappa till Redcoat är Appel Au Maitre som fått en kanonstart i aveln – dessutom känner vi oss säkra på att hans avkommor ska ha längre distans än 1200 meter. Pass upp för Redcoat alltså.
Chuky har inlett karriären lovande, men samtidigt verkar hästen rätt knepig. Den senaste starten är bara att glömma – Chuky ska ha minst 1600 meter för att ”hinna med. Given på kupongen.
Sixties Pilgrim verkar ha svårt att få till det i sitt nya hemland, men i grund och botten finns det fart för den här klassen. Inför senast hade tränare Björling gjort en del korrigeringar, men det verkade inte få önskad effekt. Javeline är bara ute för att få rutin.

Intervjuer:
– 1 Mr Naughty Boy har gjort allt rätt så här långt i karriären och det är klart att jag räknar med en god insats. Han passar från startspåret och distansen är perfekt. Han är bäst av mina tre i nuläget, säger Madeleine Smith.
– 2 Sixties Pilgrim mår bra och kan mer än hon presterat för mig hittills. Hon måste dock visa bättring innan jag kan vara optimist, säger Claes Björling.
– 3 Redcoat tappade massor av mark från start i debuten och den senaste insatsen är bara att glömma – det var alldeles för tufft emot. Nu kommer jag att ha en huva på honom i startboxarna och hoppas han kommer iväg bättre. Distansen är en fördel för min häst och det finns hög kapacitet i hästen. En outsider, säger Madeleine Smith.
– 4 Javeline är ute för att få rutin – inget för spelarna, säger Madeleine Smith.
– 5 Chuky är i gott slag och att distansen är längre denna gång jämfört med senast är ett stort plus. Han jobbar plusbetonat och möter enklare hästar än normalt. Jag tror på bra chans, säger Roy Arne Kvisla.

V5-4
11 The Olympus Man
2 Senorita Guest
5 Red Williams
8 Cherry Empress
9 Ops Piranha
10 Lothiania
6 Golden Artline
3 Red Haarth
1 Zapata Zaid
4 Free Fallin
7 Lurimatheia

Vi känner klart mest för The Olympus Man som har två lopp i kroppen och blir stadigt bättre. Hästen står inte bäst till på formtal, men det tycker vi uppvägs av lite ny utrustning samt att loppet ser ut att bli överpacat vilket definitivt skulle gynna vår tipsidé.
Vi tror att Senorita Guest tar ledningen relativt enkelt, men om det ska räcka till seger måste Maria Sandhs sto agera mer lugnt än hon gjorde senast. Om det lyckas kan hästen vinna med ett par längder.
Red Willams står riktigt intressant till och Ops Piranha var en stor och positiv överraskning vid segern senast. Cherry Empress står bäst till av samtliga i loppet, men den har vi ingen jättefeeling för. Hästen löpte inget vidare i England, stod nästan alltid i gigantiska odds och kostade bara 1000 pund på auktion i februari. Nu är det ett drygt år sedan hästen startade och vi tror det behövs åtminstone ett eller ett par lopp i kroppen innan den är stekhet – osvuret är dock som alltid bäst…
Golden Artline är inte oäven och om Lothiania fungerar på Täbys vinterbana kan det bli rejäl skräll.
Vi rankar Lurimatheia sist, men hästen kvalade på topptid för två veckor sedan. Det gjordes dock ensam och den här hästen hetsar upp sig väldigt mycket i sällskap av andra. Om hon lärt sig att hantera detta kan hon vinna, men det vill vi se först.

Intervjuer:
– 1 Zapata Zaid är ingen stjärna, står dessutom inget vidare till – så jag ligger lågt, säger Patrick Wahl.
– 4 Free Fallin var jag besviken på i debuten – han kan bättre än så. Nu är det dock tufft emot så jag är helnöjd om han tjänar en liten slant, säger Madeleine Smith.
– 5 Red Williams fick en tråkig resa senast, men gick trots detta väldigt bra. Jag tycker hästen står lite på tur för seger, men The Olympus Man blir tuff att rå på, säger Henrik Engblom.
– 6 Golden Artline har god form och är definitivt ett triobud över passande distans och från ett utmärkt startspår, säger Henrik Engblom.
– 9 Ops Piranha tog segerloppet senast på bästa sätt. Hon är långgalopperad – har stor aktion, så en lös bana vore ett minus. Det är utveckling i hästen och jag hoppas på varmare väder, säger Charlotte Dillner.
– 10 Lothiania gör sitt livs första start på Täbys vinterbana – vi får se hur det fungerar. Hon tränar fint och har kapacitet för att vara långt framme. Då måste hon dock fungera på underlaget, säger Jan-Erik Pettersson.
11 The Olympus Man har bra form och jag är nöjd med startspåret – han ska få en lugn start och attackera till slut. Han kommer också att få på sig en luva i startboxarna. På en normal dag har The Olympus Man hygglig vinstchans, säger Madeleine Smith.


V5-5
3 Double Cat
9 Classified
8 Enjoy The Life
7 Flying Grange
2 Dolorous
6 Moulis
5 Inner City Blues
4 Sherrymoya
10 Edwina Hill
1 Smiling Shark

Här hittar vi tävlingsdagens bästa vinnare och det är naturligtvis Patrick Wahls Double Cat vi syftar på. Den nyblivne fyraaåringen gjorde det mycket bra som fyra i sin tävlingsdebut för ett par veckor sedan och lär definitivt vara förbättrad till den här starten. Det var ett stort fält Swing That Cat-stoet debuterade i, men det gjordes med ackuratess. Hon var långsam fram start och fick lägga en rejäl speed för att komma in i loppet. På baksidan hängde hon inte med i tempoväxlingen, men från 900 kvar sattes full fart. Hästen kom fram fint invändigt genom svängen, men blev sedan lite fast bakom hästar mitt på upploppet. Den sista biten gick Double Cat väldigt starkt och att den här uppgiften är 400 meter längre ser vi som en gigantisk fördel. Vi tror att Double Cat kommer visa strax under formtal 70 och om hon gör det blir det seger med minst tio längder. Nej – vi kan inte se förlust för Double Cat och går ”all in” på alla spelformer. Ta med Flying Grange, Enjoy The Life och Classified som tvåa och trea på trion så har ni gjort ett riktigt bra spel – förhoppningsvis till trevligt odds också.

Intervjuer:
– 3 Double Cat var mycket bra i debuten och säkerligen ändå lite vassare den här gången. Hon agerade proffsigt senast och är dessutom gynad av att det är längre distans. Startspåret är perfekt och trots att hon är lite orutinerad borde det räcka ganska långt, säger Patrick Wahl.
– 5 Inner City Blues tränar på helt okej, men jag vet inte hur han kommer fungera på vinterbana. Det blir vintervila efter detta, säger Anna Skoglund-Figueroa.
– 6 Moulis har fin form, men står inte speciellt bra till. Distansen passar och jag vill ha en tung vinterbana. Jag hoppas på pengar, säger Harriet Ohlsson.
– 7 Flying Grange får på sig sidoludd för första gången. Formen är bra och loppet ganska klent på papperet. Jag tror på chans, säger Catharina Vång.
– 8 Enjoy The Life har en bra uppgift på papperet. Om det skulle bli lös bana på söndag är det ett frågetecken. Formen är som den ska, säger Ylva Brandt.
– 9 Classified nöter på och kommer att tjäna fina pengar även den här gången, säger Madeleine Smith.

V5-systemet
4 x 7 x 3 x 7 x 1
588 rader kostar 588 kronor

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.