Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Favoritseger i Kriteriet

Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP
Suspicious Mind är obesegrad efter fyra starter. Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP

Storfavoriten Suspicious Mind motsvarade förväntningarna när Svenskt Kriterium reds på Jägersro igår och han tog karriärens fjärde raka seger när han stormade fram till överlägsen seger.

Publicerad:

Per-Anders Gråberg gav Suspicious Mind en resa i ryggen på hårdragande stallkamraten Nemuranthes och med 500 meter kvar av loppet tackade han för sig och försvann till en seger med sex längder före det övriga fältet. Förstapriset i loppet var 200.000 kronor och totalt har tvååringen tjänat 434.700 kronor på fyra starter.

– Jag visste att Suspicious Mind skulle stå distansen och kände ingen oro på förhand. Den här hästen har utvecklats på ett fantastiskt sätt under tvåårssäsongen. Han kommer inte att följa med till Dubai utan får stanna hemma och ladda upp inför Dansk Derby och Breeders-loppen nästa år, berättade Niels Petersen om den danskfödde hingsten efter segern.

Tvååringen som ägs av 360 North Horse Racing AB är efter Wido Neuroths gamle stjärna Appel Au Maitre, som också var pappa åt trean i mål, Appelina. De båda kommer från hans första kull ute på banan.

Mamma är franskfödda Fleur En Fleur och är hennes femte avkomma. Hennes bästa avkomma tidigare är sexårige Call Of Duty som vann Danskt St Leger och dessutom radade upp andraplatser i Svenskt St Leger, Svenskt Breeders Trophy Stayer och Dansk Breeders Cup.

Wido Neuroth hade en toppdag också då han vann Hurricanelöpningen före treåringar med Khyber och Jockeyklubbens avelslöpning med Amie Noire. Förstapriset i Hurricanelöpningen var 300.000 kronor och Khyber vann före stallkamraten Bokan.

– Khyber är en stark häst och han är avlad för att stå distans. Men han behöver fäste för att verkligen komma till sin rätt och det fick han idag, sade Wido Neuroth om den franskfödde hingsten som ägs av Stall EOS.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.