Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Gråberg och Brandt tvåa i Dubai

Foto: MIA TÖRNBERG
Per-Anders Gråberg. Foto: MIA TÖRNBERG

Niels Petersen-tränade Beat Baby svarade för en strong insats som tvåa i ett sprinterlopp över 1000 meter på Meydans gräsbana i ökenemiratet Dubai i eftermiddags.

Publicerad:

Per-Anders Gråberg tog hand om ledningen direkt och höll sedan ett jämnt högt tempo. Segern såg ut att vara klar för toppviktade Beat Baby, men precis på mållinjen fick Johannesburg-valacken se sig slagen med kort huvud av den i Saudiarabien tränade sjuåringen Alsaaeqah (e. Dynever).

– Beat Baby svarade för en flott insats, men är ju entaktad och åkte dit på speed helt enkelt. Det är klart att det är surt att förlora med så kort marginal, men jag är samtidigt stolt över hästen, sade Per-Anders Gråberg.

Andraplatsen för Beat Baby var värd 35.000 dollar.

Tvåa och fyra

Pia Brandts femåriga sto L' Amour De Ma Vie (e. Dansili) gjorde en fenomenal insats som tvåa i Grupp II-löpningen Cape Verdi kort senare.

Efter en resa i ryggar som trea, fyra, styrde Maxime Guyon det gråa stoet till front in på upploppet och fick direkt ett par längder. Utvändigt kom dock Certify (e. Elusive Quality) farande och vart segern skulle gå var det aldrig någon tvekan om.

Certify var högst rankad tvååring i England, men stängdes av i den dopingskandal som briserade i inledningen av 2013. Pia Brandts adept fick 40.000 dollar för sin insats bakom Godolphin-hästen Certify i den 1.600 meter långa uppgörelsen på Meydans gräsbana.

Som om det inte var nog inkom Pia Brandts fyraårige hingst Dastarhon, även denne efter Dansili, fyra i eftermiddagen andra Grupp II-löpning, Al Rashidiya över 1.800 meter på gräsbanan.

För detta belönades Pia Brandts franska Guineas-tvåa med 10.000 dollar. Även här satt Maxime Guyon i sadeln. Mike de Kock tränar vinnaren Mujaarib (e. Nadeem) som fick 120.000 dollar för besväret.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.