Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Norsk segerlycka i Dubai World Cup

Foto: Stefan Melander/stalltz.se
William Buick. Foto: Stefan Melander/stalltz.se

Norske jockeyn William Buick fick chansen på Godolphin-tränaren Saeed bin Suroors andra häst Prince Bishop och vann lite överraskande Dubai World Cup med ett förstapris på hela 50 miljoner svenska kronor!

Publicerad:

Det handlade om 20:e upplagan av detta extremt prestigefyllda och penningstinna galopplopp, som efter fyra år på det artificiella underlaget tapeta nu reds på vanlig dirttrack. Favorit i loppet var fjolårets Kentucky Derby-vinnare California Chrome med Victor Espinoza i sadeln. Men efter en tuff resa i mestadelas tredje- och fjärdespår fick ekipaget nöja sig med andraplatsen. Inte heller lyckades fjolårssegraren African Story (Godolphin-tränaren Saeed bin Suroors) göra det ingen häst mäktat med tidigare - ta andra raka vinsten i Dubai World Cup.
Istället var det lite överraskande stallkamraten Prince Bishop med 26-årige norrmannen William Buick på ryggen, som fick mottaga alla segergratulationer. Detta trots att duon länge låg långt ner i fältet. Man avgjorde ändå tidigt över upploppsrakan. Amerikanen Lea (tränad av Mott, som hade 1996 års vinnare Cigar) klarade tredjeplatsen.
Det här var tränaren Saeed bin Suroors sjunde seger i loppet och Prince Bishop är med sina åtta år den äldsta häst som klarat bedriften. Det handlade även om ett nytt banrekord:  2:03.24/2.000 m.
– Jag kan inte tro att det här händer mig. Det är väldigt svårt att uttrycka vad jag känner just nu, utan det kommer att dröja. Det handlar om en fantastisk laginsats från stallets sida och jag är oerhört tacksam att jag fick den här chansen, kommenterade en överlycklig William Buick.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.