Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Nyquist fortsätter glänsa

Foto: null
Skärmdump från Youtube på Nyquists segerlopp.

Den treårige galoppören Nyquist är alltjämt obesegrad efter sju starter – detta efter segern i Florida Derby i natt. Nu seglar hästen med det svenskklingande namnet upp som stor favorit i Kentucky Derby – första lördagen i maj.

Publicerad:

Sonen till Uncle Mo gjorde resan över kontinenten för att ta sig an likaledes obesegrade Mohaymen på dennes hemmabana Gulfstream Park – en uppgift som på papperet såg svår ut på förhand. Trots ”bortaplan” krossade Nyquist sina konkurrenter från sedvanliga positionen ledningen. Godolphinstallets Mohaymen (e.Tapit) fick nöja sig med fjärdepriset flertalet längder bakom vinnaren och drog således på sig sin första förlust i karriären. För segern i Florida Derby fick ägarna till Nyquist 600.000 USD. 

- Man får inte vara rädd. Om du är rädd och inte vågar ta risker kommer du ingenstans i livet. Nyquist är bra, kommenterade ägaren J Paul Reddam, som efteranmält hästen för stora pengar i loppet till Blood Horse.

Nu skeppas hästen direkt till Kentucky för att förberedas för ”The greatest two minutes in sports”, Derbyt på Churchill Downs den sjunde maj.

- Han har allt man kan begära av en champion. Nu är det upp till oss i teamet och ”racing-gudarna” att hålla honom skadefri avslutade Nyquist tränare Doug O´Neill.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jSYfTy243-E" frameborder="0" allowfullscreen=""></iframe>
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.