Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Positivt dopingprov av jockey

Proffsjockeyn Leonard Rios har testats positivt för doping. Nu yrkar galoppdomstolen att brottet bör leda till indragning av licens.

Publicerad:

Det var i samband med galopptävlingarna på Täby den 26 augusti som Leonard Rios lämnade ett positivt dopingprov. Provet är konstaterat av Karolinska Universitetslaboratoriet och positivt på amfetamin.

Amfetamin är enligt World Anti-Doping Agencies (WADA) dopinglista en förbjuden substans vid tävling.

Leonard Rios har vid utrdeningssamtal med Svensk Travsports säkerhetschef Michael Halvarsson förklarat att han förnekar dopingbrott. Galoppdomstolen har tagit del av Svensk Galopps yrkande daterat 23 september 2015. Leonard Rios hade inget ytterligare att tillägga i sakfrågan.

Leonard Rios döms för brott mot World Anti-Doping Code. Galoppdomstolen anser att brottet bör leda till indragning av licens. Ärendet överlämnas till Galoppöverdomstolen för avgörande.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.