Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnjockey kämpar för livet

Foto: STEFAN UPPSTRÖM
Eye In The Sky vann Norska Derbyt 2014 tillsammans med Rafael Schistl. Foto: STEFAN UPPSTRÖM

Brasilianaren Rafael Schistl har under de senaste åren tillhört de bästa jockeys i Skandinavien, men efter en olycka hemma i hemlandet kämpar han för sitt liv, skriver galopsport.dk.

Publicerad:

Rafael Schistl rider numera mest i Tyskland och var hemma i Brasilien då han var avstängd och då passade på att besöka sin fru Claudia och två barn. Galopsport.dk skriver att uppgifterna är knapphändiga, men att han var inblandad i en trafikolycka och nu ligger inlagd på sjukhuset och kämpar för sitt liv.

– Bilolyckan skedde i morse (måndag morgon) och just nu vet jag inte mer än vad läkarna säger och de säger att vi ska be för att han överlever, skriver hans fru Claudia till galopsport.dk.

Planen var att Rafael Schistl skulle rest tillbaka till Tyskland i slutet av veckan där han bland annat skulle ridit Niels Petersen-tränade Our Last Summer i Bremen på söndag.

Rafael Schistl har bland annat vunnit både det svenska Derbyt (Moe Green 2010) och det norska Derbyt (Eye In The Sky 2014, Quarterback 2015).

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.