Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Pia Brandt

Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden
Pia Brandt. Foto: MARIA HOLMÉN/Travronden

Galopptränare Pia Brandt tog turen till England och allvädersbanan Lingfield i fredags eftermiddag för att starta sitt fyraåriga sto Fresles i ett ”Conditions Stakes Race” med hela 1,1 miljoner kronor i förstapris - en resa den Chantilly-baserade tränaren säkerligen inte ångrar!

Publicerad:

Under jockeyn Gregory Benoist vann nämligen Royal Applause-dottern Fresles på ett imponerande sätt efter att ha tagit hand om ledningen per omgående. Det här var första segern på de brittiska öarna för både tränare och jockey - för jockeyn dessutom i sin första ritt!

- Det här var min första vinnare i England och naturligtvis är det en fantastisk dag för mig personligen. Fresles tog hand om ledningen, en position hon älskar och ger allt i - hon har ett stort hjärta, kommenterade Gregory Benoist till Racing Post direkt efter målgång.

Fresles är fyra år, född på Irland, och tog karriärens fjärde seger. Hon ligger på ett handicaptal runt 90 och tävlar på distanser 1.100-1.500 meter. Innan fredagens start hade hon tjänat 67.000 pund. Nu klippte Fresles in 93.000 pund till på ett bräde. Distansen i loppet hon nu vann på Lingfield var 1.400 meter.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.