Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Svenskfödd garanterad 25.000 dollar

Foto: STEFAN UPPSTRÖM
Dolly Dagger (utvändigt) startar i UAE Oaks på torsdag. Foto: STEFAN UPPSTRÖM

Fredrik Reuterskiöld har hittat en minst sagt lämplig uppgift för nyblivna treåringen Dolly Dagger i Dubai på torsdag kväll, då hon bara möter tre hästar i det klassiska UAE Oaks.

Publicerad:

I klassiska löpningen UAE Oaks över 1.900 meter på Meydans dirttrack ställs det svensfödda stoet Dolly Dagger (e. Eishin Dunkirk) mot endast två konkurrenter. I och med detta är hårdsatsande hästägaren Mr Ascot (Finn Blichfeldt) garanterad 25.000 USD – inte illa för att låta sin adept kantra runt ett varv…

– Dolly Dagger är bra, men naturligtvis inte i klass med Polar River och Vale Dori, de är ju världsstjärnor. Man kan dock inte tacka nej till en kvarts miljon för ett typ, lättare träningsjobb, kommenterar tränare Reuterskiöld.

Congrats-dottern Polar River, managerad av Doug Watson, jagar fjärde raka segern från debuten – de tre första loppen har hon hemfört med drygt 31 längder. De ryska ägarna till Polar River nekade enligt uppgift 20 miljoner USD inför den förra starten – ett beslut de säkerligen inte ångrar idag. Utmanar Polar River gör demontränare Mike de Kocks Vale Dori, ett argentiskfött sto efter Asiatic Boy som vunnit Grupp-1 i forna hemlandet.

– Jag tror att loppet kommer ridas i moderat tempo och kan inte se något negativt med att starta. Loppet håller ju dessutom Gr-3 status så Dolly Dagger får ju värdefull ”Blacktype” oavsett vad som händer. Det är värt minst lika mycket som prispengarna för tredjeplatsen, avslutar Fredrik Reuterskiöld.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.