Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre svensktränade på Meydan

Foto: STEFAN OLSSON/SVENSKGALOPP
Let'sgoforit är en av tre svensktränade hästar som startar i Dubai under torsdagen. Foto: STEFAN OLSSON/SVENSKGALOPP

Tre av fyra svensktränade hästar på plats i Dubai under säsongen finns med i startlistan till loppen på Meydan som avrids torsdag kväll.

Publicerad:

Det handlar om Skandinaviens högst rankade häst, gråe Let´sgoforit – managerad av Bodil Hallencreutz samt den Fredrik Reuterskiöld-tränade duon Dolly Dagger och Giftorm.

Let´sgoforit har en tuff uppgift på papperet då han bär högst vikt i en Listed-löpning över 1200 meter på Meydans dirttrack. I sadeln på den åttaårige Verglas-valacken sitter som vanligt unge Oliver Wilson som enkom åker ned till Dubai för ritten på Let´sgoforit.
Från bricka ett hoppas tränare Hallencreutz att hästen kommer ut som trea–fyra, men det största hotet mot en lyckad kväll är högst troligt att Let´sgoforit ens går in i startboxarna.
– Let´sgoforit har problem i boxarna, men det är något vi tränar på varenda dag – hästen blir stadigt bättre. Samtidigt är det ju andra förhållanden på en tävlingskväll – mer stressande med publik, en massa ljud och banbelysningen. Jag har dock stora förhoppningar på att det ska gå bra – startpersonalen här nere är ytterst professionella kommenterar Bodil Hallencreutz.

Hur har han tränat i övrigt? Hur fungerar hästen på banan?
– Det ser bra ut – han gör vad han ska och lite till.

Vad säger du om chanserna då? Det är ett tufft sällskap – minst sagt…?
– Det är klart att det blir tufft, men det ska vara tufft på den här nivån. Jag är nöjd om hästen gör ett bra lopp helt enkelt, avslutar Bodil Hallencreutz.

Fredrik Reuterskiölds svenskfödda sto Dolly Dagger tar sig an ”de stora kanonerna” i ett trial-lopp inför 1000 Guineas. I startlistan finns hästar från det mäktiga Godolphinstallet samt från Mike De Kocks fenomenalt presterande ”yard”. Dolly Dagger har vunnit fem av sex starter i livet, men måste höja sig fem – sex kilo för att vara med på målfotot i det här sällskapet som innehåller flertalet Gruppmeriterade konkurrenter.
– Dolly Dagger sköter sig på morgnarna – ingen fara med formen således. Startspåret är tufft och motståndet stentufft… Att stå utvändigt mot Grupp 2 vinnare är ingen lek ska man veta. Vi får se hur det går, informerar Fredrik Reuterskiöld.

Giftorm går ut i en stentuff handicap över 1600 meter på Meydans ”golfbaneliknande” gräsbana.
– Jag startade Secret Admirer i det här loppet i fjol och han blev sexa som slagen med endast 1.5 längder – det är rätt tight i de här loppen. Giftorm är nog lite vassare på dirttrackbanan och det finns bra lopp för honom de närmaste veckorna. Min ägare är här (Mr Ascot, reds anm.) och det är såklart extra roligt, avslutar Fredrik Reuterskiöld.

Loppen följer man vi länken nedan. Första start klockan 16.00 svensk tid.
http://amwestentertainment.com/dubai-racing/live-video
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.