Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Volatile stark trea

Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP
Volatile gjorde en stark insats när han slutade trea i grupp III-loppet Prix Texanita. Foto: STEFAN OLSSON/SVENSK GALOPP

Den svenska galoppstjärnan Volatile gjorde idag debut i Frankrike och han svarade för en stark insats som trea efter att varit med i främre träffen hela loppet.

Publicerad:

Volatile (e. Strategic Prince) reds av franska jockeyn Thierry Jarnet och över det 1.100 meter långa loppet på gräset var det full fart hela vägen. Som vanligt var treåringen blixtrande snabb ur boxarna och låg framme i täten tillsammans med Goken (e. Kendargent) och Finsbury Square (e. Siyouni).

Volatile mattades lite den sista biten och tappade en halv längd på de två andra, men fullföljde ändå mycket starkt som trea. Vann loppet gjorde Goken efter en tuff slutstrid mot Finsbury Square. Förstapriset i Prix Texanita var 40.000 euro, medan Volatile belönades med 12.000 euro för sin tredjeplats.

Vinnande Goken var en av mest rutinerade hästarna i fältet. Dagens start var hans tionde i karriären och ifjol vann han grupp III-lopp i Chantilly och var fyra i grupp I-sammanhang. I årsdebuten för en månad sedan var han trea i ett annat grupp III-lopp i Chantilly.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.