Sveriges ledande travtidning
ANNONS

150.000 till Verify Dust

Foto: KM-Foto
Jeppe Juel körde snyggt bakom Peter Jensens Verify Dust. Foto: KM-Foto

Peter Jensens Verify Dust tog i eftermiddags hem Odenses största lopp för året.

Publicerad:

Grand Circle Hoppechampionat för fyraåriga ston med 150.000 danska kronor gick till Ålborg, till Jeppe Juel, hästen Verify Dust (e. Credit Winner) och tränaren Peter Jensen. 
Loppet föranleddes av en omstart. När loppet väl serverade Jeppe Juel hästen en bra resa i tredje ytter medan ledaren Wilma Laser och Flemming Jensen fick tryck i dödens av Knud Mönsters Wendy P.P.
Första 500 meterna passerades efter 1.11,2 och upp till varvning stannade klockan på 1.13,7. Wendy P.P. skaffade sig ett litet grepp på ledaren på sista bortre långsidan och in i sista sväng tog också dödenshästen över täten. Verify Dust anföll i ingången till sista kurvan och kunde vila i rygg på ledaren en bit in på upploppet. Juel låg ner i jänkarvagnen sista biten och Wendy P.P. tvingades sträcka vapen. 
Stoderbyvinnaren Ultimate Wine och Peter Untersteiner tog sig en kortare startgalopp och sladdade i sjätte inner. Peter Untersteiner vred på i vida spår sista halvvarvet och Ultimate Wine fullföljde bra som fyra i mål.  
Segertiden blev 1.14,7a/2.140 meter.
Danskt Mästerskap för femåriga ston avgjordes också i Odense under eftermiddagen och där blev det seger för Temptation S.H. (e. Timberland), tränad av Ålborgamatören Mikael Hansen och kördes av Morten Friis. Ekipaget satt långt ner i kön, men bjöds in i loppet sedan täthästarna varvat på 1.12 på den tungsprungna banan. 
Segertiden blev 1.13,6a/2.140 meter och förstapriset var 50.000 danska kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.