Sveriges ledande travtidning
ANNONS

39:e segern för tolvåring

Foto: Stefan Melander/Stalltz.se
Conny Svensson och Captain Primeau. Foto: Stefan Melander/Stalltz.se

Katten har nio liv, Conny Svenssons Captain Primeau tycks ha några till...

Publicerad:

Igår slog tolvårige Captain Primeau (e. Enjoy Lavec-Lizzie Lee Brook) på Harrah's Philadelphia i Chester och det var hans tredje seger för säsongen. Från ledningen var valacken överlägsen och utklassade sina motståndare med 5,5 längder. Corey Callahan satt i sulkyn och segern var värd 4.500 dollar.

I USA är det tillåtet att tävla till 14 års ålder och det betyder att Captain Primeau har några säsonger till att se fram emot. Conny Svenssons häst har gjort 225 starter, vunnit 39 lopp och tjänat drygt 360.000 dollar.

På Harrah's Philadelphia blev det också vinst för Nancy Johanssons passgångarsto Some Fancy Filly (e. Somebeachsomewhere) för David Miller på 1.10,1. Det treåriga stoet ägs av Anders Ström och förstapriset uppgick till 7.000 dollar. I ett annat passgångarlopp var Marcus Melander tvåa med Kandy Apple, slagen med en längd av Shark Tug (e. Shark Gesture).

Andra raka segern räknade Anette Lorentzon-tränade Croquet Rose (e. Muscle Hill-Croquet Style) på Pocono Downs i tisdags. Från ledningen gick det treåriga stoet ifrån med två längder för Andrew McCarthy på nya rekordet 1.11,9/1.609 meter.

Äger gör ACL Stuteri och Kjell Johansson och belöningen var 7.000 dollar.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.