Sveriges ledande travtidning
ANNONS

6.000 dollar i böter för doping

Efter att ha hittat dopingklassade medlet Dexametason i ett urinprov från hästen Sir Semper Fidelis har tränaren Paul Matis, Nya Zeeland fråntagits segern i ett fyraåringslopp samt fått 6.000 australiska dollar i böter.

Publicerad:

Det är Queenslands Racing Integrity Commission som i dag presenterat det här dopingbeslutet. Dexametason är en syntetetisk glokokortikoid och tillhör gruppen steroidhormoner. Den har anti-inflammatoriska och immunförsvarshöjande egenskaper. Paul Matis Sir Semper Fidelis fastnade i ett pre race-test inför ett fyraåringslopp på Albion Park den 2 juli. Hästen blir nu av med förstapriset samtidigt som Paul Matis straffas med 6.000 dollar i böter.

Den 26 februari startade samme tränare Shadow Son på Albion Park. Här åkte han på 5.000 dollar för att ha försökt medicinera sin häst före själva loppet. Matis drabbades i våras också av en månads kuskavstängning för en trängningsincident under ett lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.