Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Åby Stora Pris-vinnare på väg tillbaka

Foto: JEANNIE KARLSSON
Support Justice och Geir Vegard Gundersen. Foto: JEANNIE KARLSSON

Support Justice är snart startklar och tränaren Geir Vegard Gundersen blickar mot Frankrike, detta rapporterar tgn.no.

Publicerad:

Sjuårige Support Justice (e. Kadabra) har inte startat sedan tredjeplatsen i Oslo Grand Prix bakom Nuncio i mitten av juni och det är skador som hållit den norske stjärnan borta från tävlingsbanan. Hästen har behandlats i kotan och hovleden och återhämtningen har tagit tid, men nu ser det bättre ut för Geir Vegard Gundersens häst.

- Hälsomässigt är han bättre än på länge, men hästen är stor och behöver ett par urblåsare för att komma i form. Planen är att starta på Jarlsberg den 14 januari och är han så fin vi hoppas på kan det bli Frankrike i febrauri, säger ägaren Arne Sandbäck till Trav og Galopp-nytt.

Huvudloppen i Frankrike som kan bli aktuella är Prix de France och Prix de Paris. Förra vintern var Support Justice med i Prix de Belgique och Prix d'Amérique - dock utan framgång. Totalt har sjuåringen vunnit 30 av 48 starter och tjänat 8,2 miljoner norska kronor. Hans främsta meriter är seger i Åby Stora Pris 2015 och Derbyt i Norge 2013.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.