Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Aladin slapp diskning

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Aladin d’Ecajeul avgjorde enkelt Prix Ovide Moulinet. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Idag kördes grupp II-loppet Prix Ovide Moulinet på Vincennes där de bästa franska femåringarna gjorde upp och trots att det bara var sju hästar i loppet blev det ganska dramatiskt då den välkända enquete-tutan ljöd för både ettan och tvåan i mål.

Publicerad:

Domarna valde dock att släppa igenom den stora favoriten Aladin d’Ecajeul (e. Quaker Jet) som var först i mål. Eric Raffin gav honom en perfekt resa då han i större delen av loppet fick gå i rygg på ledaren, först Alesia d’Atout (e. Defi d'Aunou) och sedan rundade han fram till ryggen på Athos des Elfes (e. Ganymede) när han hade övertagit ledningen.

På upploppet vred Eric Raffin ut Aladin d’Ecajeul till attack och då blev det dramatiskt då hästen schabblade till i travet och kom ut ett par-tre spår i banan. När han ställde växlade han enkelt ned ledande Athos de Elfes, som inte fick behålla andraplatsen då domarna ansåg han fuskade för mycket med travet. Även Aladin d’Ecajeul fick ett tut på sig för incidenten när han bröt ut, men domarna valde att fria.

Andrapriset gick istället till Africaine (e. Oiseau de Feux) som spurtade väldigt bra trots att hon hade hamnat långt ner i fältet trots att det bara var sju hästar med. Långt bakom tätduon blev den inledande spetshästen Alesia d'Atout trea.

Betrodda Akim du Cap Vert (e. First de Retz) krokade i konkurrent när han skulle vrida ut till attack i sista sväng och galopperade när Franck Anne försökte ta sig loss. 

För vinnande Aladin d’Ecajeul var det här första loppet efter femteplatsen i Prix d’Amérique och det var även årets första seger. Han belönades med 54.000 euro och har nu sprungit in hela 818.140 euro och är vinstrikast i den franska A-kullen som är födda 2010. Segertiden skrevs till 1.13,2/2.700 meter.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.