Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Auktionsdyring" buköppnad

Foto: Stalltz.se
Det blir ingen auktion för Fleet Admiral på tisdag. Han skulle bli Lexington-auktionens toppnummer, men är struken på grund av att han opererades tidigare idag. Foto: Stalltz.se

Han kunde blivit den dyraste ettåring som någonsin sålts på en travauktion i världen, men tvingades till en buköppning tidigare idag. Toppstammade Fleet Admiral är struken från Lexington Selected Yearling Sale på tisdag.

Publicerad:

Med helsyskon som All The Time, 1.09,7*/$922.606, och Ariana G, 1.10,3*/$467.370, skulle hingsten Fleet Admiral (e. Muscle Hill) bli Lexington-auktionens verkliga dyrgrip.

Storasyster All The Time har vunnit Hambletonian Oaks ($500.000) i år, medan ett år yngre Ariana G har vunnit sju av åtta starter och däribland finalerna i Peaceful Way Stakes (C$363.000), Jim Doherty Memorial/Merrie Annabelle ($306.500) och New Jersey Sire Stakes ($100.000).

Modern Cantab It All (e. Cantab Hall), 1.10,2*/$291.694, tränades av Jimmy Takter – han är också mannen bakom All The Time och Ariana G – och nådde sin största framgång när hon vann en division av Kentuckiana Stallion ($93.750).

Det är inte bara Fleet Admiral som varit olycksam i familjen...storasyster All The Time drabbades av kolik dagen efter hon vunnit Hambletonian Oaks och har inte synts på någon tävlingsbana sedan dess.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.