Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bar Hopping till Hanover

Foto: SIMON HAGEN/STALLTZ.SE
Jimmy Takter ska lämna över sin treåringssstjärna Bar Hopping till Hanover Shoe Farms. Foto: SIMON HAGEN/STALLTZ.SE

Jimmy Takters Breeders Crown-vinnare, Bar Hopping, kommer att stallas upp på klassiska Hanover Shoe Farms för avelsarbete nästa år.

Publicerad:

Det här skriver Trav Og Galopp-Nytt på sin hemsida.
– Det blir fint för Hanover att få in nytt och färskt blod i sin hingstpark. En Muscle Hill-hingst bör alla stuterier ha nu, kommenterar Jimmy Takter för TGN.

Treårige Bar Hopping avslutade sin tävlingskarriär i mitten av november, då han efter en tuff resa i dödens fick nöja sig med femteplatsen i den öppna TVG-finalen ($400.000) på Meadowlands, som vanns av Obrigado.

De två största segrarna som treåring ordnade Bar Hopping i Breeders Crown och Canadian Trotting Classic. Han vann även sitt Hambletoniankval för att sedan sluta femma i finalen. Förra årets blev det bland annat en fjärdeplats i Peter Haughton Memorial.

Bar Hopping kommer inledningsvis att kosta 6.500 dollar, vilket kan jämföras med de 6.000 dollar som samma stuteri tar för Sebastian K.

Sedan tidigare har Hanover Shoe Farm följande hingstar (betäckningsavgift för 2017 avslutar):

Cantab Hall (f 2001 e Self Possessed), 20.000 dollar
Donato Hanover (f 2004 e Andover Hall), 10 000 dollar
Andover Hall (f 1999 e Garland Lobell), 7.500 dollar
Explosive Matter (f 2006 e Cantab Hall), 7.500 dollar
Sebastian K (f 2006 e Korean), 6.000 dollar
Muscle Massive (f 2007 e Muscles Yankee), 4000 dollar

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.