Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Bara” Nahar till Kanada

Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN
Nahar blir ensam från Robert Berghs stall att starta i Maple Leaf Trotting Classic. Foto: MARIA HOLMÉN, TRAVRONDEN

I september var det meningen att såväl Nahar som Ed You skulle åka till Toronto i Kanada för start i Maple Leaf Trotting Classic mitt under brinnande World Cup i ishockey.
Nu har Robert Bergh ändrat planerna - endast Nahar ger sig iväg på detta äventyr.

Publicerad:

Robert Bergh har själv planerat in en ledig vecka för att följa bland bröderna Henrik och Daniel Sedin i ishockeyns World Cup i Toronto. Samtidigt passar han på att starta sin fore Elitloppsvinnare Nahar i försök och förhoppningvis även final i storloppet Maple Leaf Trotting Classic på Mohawks travbana. Det är just bröderna Sedin som äger Nahar, liksom även Ed You. Den sistnämnde siktades också mot samma lopp, men detta har nu ändrats.
– Ed You har ingen form för dagen och kommer inte att starta på ett bra tag. Så det blir bara Nahar som åker till Kanada, berättar Robert Bergh.
Den sistnämnde hoppas att Nahar kan starta i Sundsvall Open Trot innan avfärden till Kanada inleds i början av september.
– Nahar har dåligt med startpoäng, men jag har pratat med Bergsåker och berättat om vårt önskemål att starta. De har ju möjlighet att dela ut wildcards.
Försöken i Maple Leaf Trotting Classic avgörs den 10 september och finalen går den 17 september. Den samlade prissumman i finalen förra året var 680.000 kanadensiska dollar. Då segrade Bee A Magician. Robert Bergh har förövrigt en andraplats i loppet sedan tidigare med Tsar d'Inverne från 2004, då Mr Muscleman vann och Revenue slutade trea.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.