Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bazire styrde Kriteriet

Foto: MIA TÖRNBERG
Jean-Michel Bazire vann Criterium des jeunes på Vincennes. Foto: MIA TÖRNBERG

Criterium des jeunes för de treåriga hästarna avgjordes i Paris på söndagen och det blev uppvisning av segerherrarna från Prix d'Amérique.

Publicerad:
Franck Leblanc och Jean-Michel Bazire är en vinnande kombination på Vincennes och i Criterium des jeunes hette segervapnet Coquin Bebe (e. Rancho Gede). 
 
Coquin Bebe sändes till ledningen efter 850 meter och Jean-Michel Bazire valde att göra det svårt för konkurrenterna genom att dra i allt snabbare fart under loppets slutskede. 
 
Favoriten Cristal Money galopperade i kön efter 400 meter och Björn Goops styrning Cuise la Motte gjorde bort sig i startögonblicket. Av de övriga deltagarna var få manade att göra livet surt för ledaren och Coquin Bebe stegade undan till säker vinst på 1.14,7/2.700 meter.
 
Förstapriset uppgick till 90.000 euro. Coquin Bebe hade 56.250 euro på kontot inför loppet.
 
Canari Match slutade tvåa från rygg på ledaren medan målfemman Capucine de Nacre knep tredjeplatsen efter att både Caid Griff och Cahal des Riioults galopperat bort sig kort före mål.
 
 
I montéloppet Prix de Heussey blev det triumf för storfavoriten Uppercut de Manche (e. Neutron du Cebe). Damien Bonne red i rygg på ledaren och smet ut i andraspår inför slutsvängen. På upploppet jagade Uppercut de Manche ifatt ledande Nonant le Pin och i god tid före mål var segergreppet kopplat. 49.500 var segern värd och Uppercut de Manche kom hem på 1.11,4/2.175 meter.
ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.