Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.B.S.Sugarlight föll

Foto: MARIA HOLMÉN
Arkivbild på B.B.S.Sugarlight. Foto: MARIA HOLMÉN

Fredrik Solberg-tränade B.B.S.Sugarlight gjorde idag årets sista start och storfavoriten fick nöja sig med andrapriset.

Publicerad:

B.B.S.Sugarlight (e. Super Light) var jättefavorit och enligt plan kördes han till lendingen in i första sväng, men det blev ingen lugn resa för sjuåringen. Hästen öppnade första 500 meterna efter 1.11,5 och passerade första varvet efter 1.12,4. Han var löpglad och i sista sväng försökte B.B.S.Sugarlight att rycka undan, men vinnarhålets Patricia Hastrup (e. Great Challenger) blev närgången och satt klorna i ledaren kort före mållinjen.

- Jag närmade mig hela vägen och hon kopplade grepp 100 kvar, men B.B.S.Sugarlight svarade och det blev hårt i mål. Hästen har gått i ledningen några och nu när det var tufft motstånd valde jag att köra på chans. Det känns bra in på upploppet och jag trodde att vi skulle avgöra lättare. Att slå så här tuffa konkurrenter känns bra, sade körande Lars Anvar Kolle.

Det nioåriga stoet landade på 1.12,4a/2.100 meter och förstapriset i Th. Marthinsens Ära uppgick till 70.000 norska kronor.

- Jag trodde vi mötte övermakten, men hon har strålande form och det löste sig fint, sade tränaren Jens Kristian Brenne.

Fredrik Solberg delklarerade inför dagens lopp i Jarlsberg att det här var B.B.S.Sugarlights sista start innan det skulle bli tävlingsuppehåll.

- Vi körde i ett tempot som passade och jag utnyttjade hästen styrka, men vi fick stryk av en för dagen bättre konkurrent, sade B.B.S.Sugarlights körsven Vidar Hop.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.