Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Berghseger invändigt

Foto: HANOLD/ALN
Bazir Dimanche segrade i sin andra start för Robert Bergh i Frankrike. Foto: HANOLD/ALN

Robert Bergh-tränade Bazir Dimanche hittade en invändig lucka och kunde spurta till knapp seger på den franska högervarvsbanan Beaumont de Lomagne.

Publicerad:

Det var Dominik Locqueneux som satt i sulkyn bakom åttaårige Bazir Dimanche (e. Orlando Vici), som tidigt kördes till spets från fjärdespåret bakom bilen. Men efter knappt halva loppet tvingades Bazir Dimanche först släppa till Bari (e. Ganymede) och sedan Angelo Am (e. Gigant Neo). Inne på upploppet bröt ledaren ut och då var det gott om plats för Dominik att spurta till seger på innerspåret. Det var ledande Angelo Am som var huvudet efter som tvåa medan Bari kom vasst sista biten från vinnarhålet.

Jörgen Westholm-tränade Dellvann (e. Dell Ridge Image) galopperade bort sig direkt medan Björn Goop-tränade Rapido Va Bene (e. Ganymede) slutade femma från femte par utvändigt för Daniel Parling.

Segertiden stannade vid 1.16,9a/2.950 meter och förstapriset var 9.900 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.