Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Billie var överlägsen

Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN
Billie de Montfort fortsätter att dominera bland de franska kullsystrarna. Foto: JEANNIE KARLSSON/TRAVRONDEN

Sébastien Guaratos stjärnsto Billie de Montfort gjorde andra starten hemma i Frankrike efter utflykten till Stockholm och Oslo i våras. Efter tredjeplatsen i Prix de Milan återupptog hon idag segerraden då hon var överlägsen i Prix Guy le Gonidec.

Publicerad:

Eric Raffin tog det lugnt från start och positionerade Billie de Montfort (e. Jasmin de Flore) i tredje utvändigt under startrusningen. När fältet hade intagit sina positioner gav sig Raffin i väg och då blev det ordentlig körning mitt i loppet.

Billie de Montfort kom relativt billigt till ledningen då Damien Bonne ville släppa med Bodeguita (e. Repeat Love). Samtidigt hade Jos Verbeeck gett sig iväg med Baraka d’Henlou (e. Diamant Gede) och då gick Bodeguita ut igen och Eric Raffin släppte kallt till Verbeeck. Det blev en ordentlig körning mellan honom och Bonne då om ledningen och efter att de första 1.200 meterna hade gått på 1.14,4 så kom de upp till 1.700 meter på 1.12,6.

Då hade Billie de Montfort gått ut i andra utvändigt och när hon satte in slutstöten kunde ingen stå emot och hon försvann till överlägsen seger på 1.13,1/2.700 meter. Förstapriset var 54.000 euro.

Tvåa blev Bahia Quesnot (e. Scipion du Goutier) och tredjeplatsen tog av Balva Montaval (e. Magnificent Rodney), som båda hade sparat sitt spurtkrut till upploppet.

Det var den fjärde grupp II-segern för Billie de Montfort i Frankrike i år, lägg därtill till segrarna i Fyraåringseliten både på Solvalla och Bjerke.
 

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.