Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Billund stänger ner

På grund av de kraftiga sparkraven i dansk travsport tvingas Billund att stänga ner sin travbana helt och hållet vid årsskiftet.

Publicerad:

I slutet av september meddeleade Dansk Travsports Centralförbund (STC) att de sparkrav som Kulturdepartementet ställde, skulle leda till att driftskostnader och prispengar skulle minskas i travsporten.

Det har redan varit klart att det ekonomiska stödet dras in helt för banorna i Odense och Nyköping från årsskiftet. Då var också tanken att stödet skulle reduceras kraftigt för Billunds travbana, vilket skulle leda till minskat tävlande på banan nästa år.

I ett pressmeddelande från Billund Trav skriver man nu att banan kommer stänga helt från och med 2016.
– Om vi hade kunnat få ett besked från HFF (Hestesportens Finansierings Fond) att det även i fortsättningen skulle utgå pengar för driftskostnader och priser till Billund, skulle vi kanske själva ha kunnat löst en kortsiktig ekonomisk lösning. Men det har inte varit mycket hjälp att hämta. Och eftersom vi haft svårt att överbevisa våra samarbetspartners om stöd då det inte finns någon långsiktig plan måste vi därför konstatera att Billund kör sin sista tävlingsdag den 30 december om inget mindre mirakel skulle uppstå, säger travbanechefen Per Hansen i pressmeddelandet.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.