Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bird Parker från spets

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Bird Parker med Joseph Verbeeck i samband med Harper Hanovers lopp. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Harper Hanovers-vinnaren Bird Parker svarade för en fin insats i Prix d'Europe (€150.000) på Paris-banan Enghien idag. Den svenskfödda favoriten Your Highness fick nöja sig med andraplatsen.

Publicerad:

Nio hästar gjorde upp i Prix d'Europe (€150.000) och Bird Parker (e. Ready Cash) kunde tidigt glida till ledningen för den unge kusken Jean Philippe Monclin. Femåringen fick styra tempot framme i täten och Jörgen Westholms Rocky Winner fick andra ytter med Your Highness i rygg.

In i slutsvängen lämnade Gabriele Gelormini andra ytter med Jörgen Westholms häst och Fabrice Souloys Your Highness och Franck Nivard följde med i anfallet. Det svenskfödda toppstoet attackerade själv över Enghiens långa upplopp och avslutade starkt, men hon fick för långt fram till Bird Parker.

Philippe Allaires femåring bröt ut några spår över upploppet, men segern var aldrig i fara och han noterade 1.14,0/2.875 meter. Förstapriset i Prix d'Europe var 67.500 euro. Det här var hans första triumf sedan vinsten i Harper Hanovers lopp under Elitloppshelgen.

Your Hihgness landade på 1.14,2 och var klar tvåa. Hon belönades med 37.500 euro. Jörgen Westholms Rocky Winner kämpade fint och klarade bronspengen, värd 21.000 euro, på 1.14,3.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.