Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bird Parkers stora stund

Phillip Allaire – mannen som ägde Ready Cash – fick se sin egentrände Ready Cash-avkomma Bird Parker avgöra Criterium des 4ans på Vincennes i eftermiddags.

Publicerad:

Bird Parker inledde som sexa i andraspår, men Jos Verbeeck hakade ganska tidigt på i tredjespår och ekipaget hittade fram snett utvändigt om ledaren med knappa kilometern kvar att springa på den stora banan. Bird Parker, som tävlade barfota runt om för första gången i 23:e starten, kopplade säkert grepp mitt på upploppet på tiden 1.13,2/2.850 meter.
Hästen tog hem stora montéloppet Prix de Vincennes i december ifjol och det här var hans klart största bedrift för sulky.  
Tvåan Briac Dark och Franck Anne fick gå tufft i tredjespår en större del av loppet och höll riktigt starkt till andrapriset. Bolero Love kördes till ledningen mitt i loppet och höll bra till tredjepriset.
Sébastien Guaratos favoritspelade Billie de Montfort kördes tidigt till ledningen av Eric Raffin, men tvingades att släppa mitt i. Luckan kom på upploppet, men Billie kunde aldrig utmana utan höll mest farten till fjärdepriset.
Buffalo de Beylev och Jean-Michel Bazire galopperade på sig i ett tidigt skede.
Förstapriset i Grupp 1-loppet var 108.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.