Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Chelsea på målfotot

Foto: GERARD FORNI
Chelsea Boko och Björn Goop vann Prix de Lille den 4 januari. Idag var det dags igen. Foto: GERARD FORNI

Chelsea Boko satte verkligen nosen först i Prix du Plateau de Gravelle idag på Vincennes.

Publicerad:
Grupp 3-löpningen med 49.500 euro till vinnaren blev till slut, efter uppförstorat målfoto, en svensk historia på Vincennes stora bana. 
Timo Nurmos Chelsea Boko (e. Chocolatier) och Björn Goop vann på 1.12,0a/2.100 meter. 
Ekipaget startade i det bakre startledet, men kom igen finfint direkt och kröp ner i rygg ledaren efter ungefär 500 meter körda. Ledande Viking de Val och Eric Lambertz inledde första 600 meterna på 1.08,4, men släppte till svenskfödda Global Manhattan med knappa kilometern kvar att springa. Tempot var fortsatt högt – 1.10,9 första 1.100 meterna – och mitt i sista sväng kunde Björn Goop lyfta ut Chelsea Boko i andra ytter bara för att attackera kort senare. Hästen närmade sig Viking de Val hela upploppet ner och nosade ut ledaren i sista steget. Global Manhattan stumnade till och slutade fyra och Beckman galopperade bort sig i ett tidigt skede. Elles W.Phedo kom inte till från kön och slutade nia, en placering sämre än svenskfödda Vincennes.
Det här var Chelsea Bokos andra seger i Frankrike och på totalt sex franska starter i vinter har sexåringen tjänat 104.200 euro.
ANNONS

Ämnen i artikeln



Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.