Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Chocolate Day sprintermästare

Foto: KANAL75
Chocolate Day vid segern på Charlottenlund näst senast. Foto: KANAL75

I eftermiddag avgjordes danska Sprintermästaren i Billund och det blev en lyckad utflykt för Lars I Nilssons Chocolate Day.

Publicerad:

Johnny Takter satt i sulkyn bakom fyraårige Chocolate Day (e. Chocolatier) och från spår två bakom bilen kunde duon köra sig till ledningen efter knappt 500 meter, men det gick undan i början. Första halvvarvet avverkades efter 1.08,1 och Chocolate Day passerade 1.000 meter efter 1.10,9.

Jägersrohästen blev utmanad över upploppet, men svarade attacker på bra sätt och kom hem på 1.12,3a/1.600 meter. Förstapriset uppgick till 75.000 danska kronor.
- Det var nio år sedan jag var på Billund senast. Chocolate Day svarade för en bra insats, men var lite bekväm.  Med tanke på att att hästen var lite lat skulle jag fundera på att utrusta honom med halvstängt huvudlag. Körningen i början kostade, men jag visste att jag hade en bra häst, kommenterade Johnny Takter.

USA-födde Chocolate Day har vunnit två av tre starter hos Lars I Nilsson. Inför den här sässongen lämnade hästen Frode Hamre och gick i träning hos Jägersroproffset.

Mer Jägersro blev det på andraplats. Tomas Malmqvists Elton Attack (e. Gigant Neo) kördes spårsnålt i fjärde inner av Kasper K Andersen och avslutade fint i vida spår. Trea blev Dave Briggs (e. Muscles Yankee) och Rene Kjär från tredje par invändigt.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.